KPN benoemt Dave Frauenfelder tot VP Brand, Marketing Communicatie & Sponsoring

KPN benoemt Dave Frauenfelder tot VP Brand, Marketing Communicatie & Sponsoring

KPN heeft Dave Frauenfelder benoemd tot Vice President Brand, Marketing Communicatie & Sponsoring. Hij had deze  functie sinds 1 januari 2023 op interim-basis. Daarvoor was hij 10 maanden lang op interim-basis Manager Marketing Communicatie bij KPN. Daarmee is Dave Frauenfelder de opvolger van Yvette Belt-Beekman, die Managing Director is geworden bij reclamebureau Alfred.

Eerder bij KPN

Hij werkte van december 2015 tot januari 2020 voor concurrent VodafoneZiggo, waarbij hij vanaf januari 2017 Head of Media, Communications & Brand Publishing was. Tot september 2014 werkte hij ruim 5 jaar voor KPN waarbij hij onder meer Manager Brand Communications Consumer Market was. Daarnaast heeft hij voor diverse merken gewerkt, zoals Bugaboo en Holland Casino.

Als onderdeel van het Management Team Merk en Communicatie (onder leiding van Bartho Boer) is Dave Frauenfelder onder andere verantwoordelijk voor de integratie van de merkpositionering in alle communicatiekanalen van KPN.

Thuiskomen

Dave Frauenfelder:: “Het is een enorme eer om het stokje over te nemen van Yvette Belt-Beekman. KPN is een van de mooiste merken van Nederland en ik ben ontzettend blij met deze kans om samen met het team het KPN-merk verder te laten groeien. Dit is de enige rol waarbij ik mijn eigen ondernemerschap wil parkeren en inzetten voor het collectief. Het voelt echt als thuiskomen en ik krijg ontzettend veel energie van de groene mindset, intern en bij onze partners.”

Chantal van der Walle

Sinds 1 april 2023 is ook Chantal van der Walle bij KPN gestart als manager marketingcommunicatie. Ook Chantal van der Walle is geen onbekende in de telecomwereld, zij werkte eerder bij T-Mobile. Daarnaast heeft zij gewerkt bij mediabureau UM en de KNVB als Hoofd Merk & Identiteit.

Chantal van der Walle: “Mijn eerste maanden bij KPN zijn geweldig. Ik ben in een warm, groen bad terechtgekomen. Er zit veel energie en passie in het team, waar ik heel blij van word. We gaan met elkaar en de bureaus nog heel mooie dingen laten zien.”

Bartho Boer, Chief Corporate Communications & CSR bij KPN: “Met Dave Frauenfelder en Chantal van der Walle hebben we twee aanjagers aan boord gehaald die het KPN-merk kunnen laten groeien en bloeien. Dave heeft de vrolijke volharding die nodig is om de goede ideeën concreet handen en voeten te geven. Chantal brengt drive en frisse energie om samen met het team en onze bureaus creatief topwerk te maken dat past bij een bedrijf als KPN.”

www.overons.kpn

Lees ook:

[Dutch PR Awards 2024 WINNAAR] Gerd de Smyter (KPN) is Woordvoerder van het Jaar

27-06-2024 | 15:00:00
Gerd de Smyter is woordvoerder van KPN en werkte voor onder meer het FD, BNR Nieuwsradio en De Wereld  Draait Door. Hij is genomineerd voor de Woordvoerder van het Jaar 2024. Wij spreken hem

KPN-kat nu ook mascotte van Oranje

27-05-2024 | 16:02:00
KPN verspreidt als telecomprovider en KNVB partner, de EK koorts met een hernieuwde door Dentsu Creative ontwikkelde campagne met de KPN-kat Louis die als mascotte de bus in glipt naar Duitsland

100%, TBWA, Ambassadors en Wefilm grote winnaars Dutch Creativity Awards 2024

08-05-2024 | 23:23:00
100% en TBWA zijn bij de Dutch Creativity Awards 2024 dik in de prijzen gevallen. 100% viel het hardst in de prijzen en TBWA het meest

KPN en NN North Sea Jazz Festival gaan driejarig partnership aan

05-05-2024 | 18:23:00
KPN en het NN North Sea Jazz Festival hebben aangekondigd een driejarig partnership aan te gaan vanaf de aankomende 47e editie van het festival.

[DutchMedia Podcast] over Viaplay/Formule 1, Yoursafe Radio, KPN, een voetbaltoernooi van FIFA en Apple en George Freriks over AFN

26-04-2024 | 08:24:00
David de Jong en Taco Jelgersma maken in samenwerking met Audiohuis de tweewekelijkse DutchMedia Podcast. In deze podcast gaan zij in op actuele onderwerpen uit de wereld van media, marketing en telecom. Feiten en een mening met een bite
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.