Marketing Report
KPN komt met KPN TV+, ook zonder lineaire tv nieuws

KPN komt met KPN TV+, ook zonder lineaire tv

KPN heeft onder de naam KPN TV+ een ander concept van televisie-abonnementen geïntroduceerd. Daarbij hoort ook een andere tv-ontvanger (box). Het bedrijf wil daarmee als wederverkoper van streamingdiensten zoveel mogelijk diensten samenbrengen via één device.

Android TV box

De box maakt het mogelijk naar Videoland, Disney+, HBO Max, Viaplay, Prime Video (Amazon), NPO Start/NPO Plus en Spotify te kijken, waarbij overigens wel telkens nog afzonderlijke abonnementen op de streamingsdiensten moeten worden genomen (NPO Start is wel kosteloos). Ook andere apps kunnen worden geïnstalleerd via de Google Play Store, aangezien KPN TV+ gebruikmaakt van Android TV. Ook is Chromecast ingebouwd.

De KPN TV+ box wordt vooralsnog alleen aan klanten gegeven die overgaan naar de gewijzigde abonnementenstructuur of voor het eerst internetabonnee worden bij KPN. Bestaande klanten krijgen op een later moment de mogelijkheid over te stappen.

Lijkt op moderne smart-tv of Chromecast Google TV

De mogelijkheden die de KPN TV+ biedt, lijkt op die van de modernere smart-tv's of devices als Chromecast met Google TV, Fire TV Stick of Apple TV waar al deze apps ook op te installeren zijn. KPN wil met de eigen ontvanger klanten makkelijker laten zappen tussen streamingdiensten onderling, het eigen on-demand aanbod alsmede lineaire zenders. VodafoneZiggo biedt met de Mediabox Next en Next Mini soortgelijke mogelijkheden.

Iets duurdere abonnementen

In de abonnementenstructuur is voortaan alleen nog een internetabonnement mogelijk vanaf 100 Mbit/s (vanaf 42,50 euro per maand, eerste 6 maanden 35 euro per maand). Lagere abonnementen (50 Mbit/s) zijn niet meer af te nemen, behoudens voor bestaande klanten. Daarbij dient te worden opgemerkt dat het 100 Mbit/s abonnement voorheen 49 euro per maand kostte. Voor klanten die alleen streamingdiensten willen kopen, kunnen de KPN TV+ box huren voor 3,50 euro per maand, waarbij ook de films- en series van KPN zelf worden aangeboden. Het reguliere tv-abonnement met lineaire zenders kost voortaan 12,50 euro per maand (kostte eerst 10 euro per maand, eerste jaar gratis). De abonnementen op de streamingdiensten kunnen rechtstreeks bij KPN worden afgenomen.

KPN trots op zichzelf

Jochem de Jong, Vice president Partnerships, tv & entertainment van KPN: "Ik ben er trots op dat we het beste entertainment dat KPN te bieden heeft -en daar hoort uiteraard ook lineaire televisie bij- samen hebben gebracht in één nieuw product: KPN TV+. Naast de miljoenen tevreden tv-kijkers is er ook een sterk groeiend aantal klanten geïnteresseerd in ons entertainmentaanbod zoals Netflix, Disney+ of Videoland zonder zich daarvoor te moeten abonneren op de klassieke lineaire televisiezenders. Dat kan nu dankzij KPN TV+. In een tijd met een gigantisch aanbod is het fijn dat je simpelweg je diensten aan en uit kunt zetten, zelfs je tv-zenders."

Cross-content search

KPN TV+ biedt net als moderne smart tv's naast de zogenoemde cross-content search, het aan en uit kunnen zetten van entertainmentdiensten, het eenvoudig heen en weer kunnen zappen tussen streaming en lineaire tv, is het mogelijk KPN TV+ met spraak te bedienen via de afstandsbediening. Deze functionaliteiten zijn ook op met devices als de Chromecast met Google TV, Fire TV Stick en Apple TV te gebruiken.

De KPN TV+ box ondersteunt 4K-beeld, HDR met Dolby Vision, HDR10, HDR10+ en HLG en geluid met Dolby Atmos. Dit is alleen zichtbaar te maken indien het tv-toestel dit ook ondersteunt.

KPN blijft overigens via zijn eigen app het eigen (lineaire en on demand) aanbod via mobiele devices en het web aanbieden. Of KPN met KPN TV+ ook commerciële modellen zal introduceren voor adverteerders, is niet bekendgemaakt. 

www.overons.kpn

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.