Marketing Report
Kaliber ontwikkelt herpositionering Rodenbach: The sour brew for the happy few nieuws

Kaliber ontwikkelt herpositionering Rodenbach: The sour brew for the happy few

Nu zuurbier wereldwijd aan populariteit wint, ziet het Belgische Rodenbach als grondlegger van de bierstijl Vlaams Roodbruin kans voor verdere internationale groei. Samen met het Utrechtse bureau Kaliber is een herpositionering en nieuwe merkidentiteit ontwikkeld, die de polariserende smaak van het bier omarmt.

In het Belgische Roeselare wordt volgens eeuwenoud traditioneel recept bier gebrouwen én gerijpt op eikenhouten foeders, wat zorgt voor de karakteristieke friszure smaak. Een smaak waar je van houdt of totaal niets mee hebt. Niet een bier voor iedereen, maar de vele gewonnen bierawards bewijzen dat je tot de happy few behoort als het bij je smaakpalet past. Of zoals de internationale campagneregel luidt: We’re not for everyone, but we might be for you.

Merkidentiteit

Rodenbachs merkidentiteit laat bierliefhebbers direct voelen dat het ander bier is dan de trendy hopbom of traditioneel abdijbier. Met een centrale rol voor het roodbruine bier en een subtiele rol voor de eikenhouten foeders, terug te vinden in de reflectie van het wijnglas en in de ringvormige lijnen van de tekst. Ook de bieretiketten, 4-packs en omdozen hebben een duidelijke focus op het biertype en de rijping op foeders gekregen. De jaarlijkse limited edition Rodenbach Vintage heeft een volledig nieuw jasje gekregen om dit bier een meer exclusieve uitstraling te geven.

Sytse Kooistra, Strategy Director van Kaliber: “Rodenbach is bijzonder geworden door al 200 jaar hetzelfde te doen. En daar heel goed in te zijn. We merkten alleen dat de potentie van de brouwerij groter was dan het bestaande merk Rodenbach.”

Erik Soeteman, Global Marketing Director bij SFB: “We zijn met Kaliber teruggegaan naar de basis van het merk en hebben met de juiste bouwstenen een fundering gecreëerd, die we gevalideerd hebben aan de hand van Daniel Kahneman’s System 1-methodiek. Nu staat er een positionering die volledig aansluit bij onze internationale groeiambities.”

De komende weken wordt de positionering en merkidentiteit internationaal uitgerold in horeca, retail en Rodenbach’s eigen digitale kanalen.

Credits:

Royal Swinkels Family Brewers / Rodenbach - Pamela de Groote, Erik Soeteman | Strategie, creatie en packaging design - Kaliber Interactive, Matthijs Schoo, Rogier Verbeek | Fotografie - Peek Creative Studios | Behavioural design onderzoek - SUE Behavioural Design

www.kaliber.net

www.palm.be/nl/rodenbach

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.