Marketing Report
Kinderpostzegels coronaproof digitaal en fysiek succes

Kinderpostzegels coronaproof digitaal en fysiek succes

De Stichting Kinderpostzegels heeft dit jaar bijna 7500 kinderen zover gekregen om online kinderpostzegels te verkopen met behulp van een persoonlijke boodschap. In totaal deden 100.000 kinderen uit groep 7 en 8 mee aan de 72e Kinderpostzegelactie die van 22 tot 30 september 2020 werd georganiseerd. De Kinderpostzegels worden uiterlijk 28 november 2020 geleverd. Daarnee noemt de Stichting Kinderpostzegels de actie van 2020 ondanks corona een succes.

Het is voor het eerst dat Kinderpostzegels online werden verkocht. Het online platform werd ontwikkeld door Bratpack en vormgegeven door LinkDesign. Haegens Media was verantwoordelijk voor de creatie van de verkoopvideo en quiz.

Ieder jaar in september zetten kinderen uit de hoogste klassen van de basisschool zich in zodat andere kinderen in Nederland het beter krijgen. Ze gaan langs de deuren om kinderpostzegels en andere producten te verkopen.
 
Pascal de Smit, directeur Stichting Kinderpostzegels: "We zijn blij dat de actie dit jaar tóch door kon gaan. We hebben van tevoren uitgebreid onderzoek gedaan onder scholen en leerkrachten, leerlingen, hun ouders en het Nederlands publiek. Daaruit kwam naar voren dat er voldoende draagvlak was om volgens de geldende richtlijnen te verkopen. Wij vonden dat we de kwetsbare kinderen niet in de kou konden laten staan. Juist in deze tijd hebben ze ons extra hard nodig."

Dylan Haegens, YouTuber en sinds 2017 ambassadeur van Stichting Kinderpostzegels, trad dit jaar op als coach. Door middel van filmpjes gaf hij kinderen verkooptips. Zo legde hij uit hoe kinderen het beste een goede online verkoopvideo konden maken. Op een speciaal platform konden deze video’s worden geüpload, na toestemming van de ouders. Ook kinderen die ervoor kozen om toch langs de deuren te verkopen kregen tips van Dylan Haegens. In de video’s gaf hij aandacht aan het in acht nemen van de 1,5 meter afstand en herinnerde kinderen aan de geldende maatregelen door middel van een quiz. 
 
Pascal de Smit, directeur Stichting Kinderpostzegels: "We zagen dit jaar een enorme creativiteit ontstaan bij kinderen. Met de tips van Dylan Haegens hebben bijna 7.500 kinderen een enthousiaste verkoopvideo ingezonden. Het online verkopen naast de verkoop langs de deur is nu al succesvol gebleken."
 
Vanwege de geldende 1,5 meter maatregel konden kinderen dit jaar op gepaste afstand op pad met een speciaal ontworpen verkoopbox. Minister-president Mark Rutte had de primeur, hij plaatste op 22 september op het Catshuis in Den Haag binnen de richtlijnen van de regering en de Veiligheidsregio's de allereerste bestelling met deze box. Om besmetting te voorkomen, werd de uitwisseling van formulieren bij de verkoopbox tot het minimum beperkt. Kinderen konden de verkoopbox voor de deur zetten en een stap achteruit doen om voldoende afstand te houden. Via het scannen van een QR-code of een formulier aan de zijkant van de box kon de bestelling worden geplaatst. 
 
Het thema van de Kinderpostzegelactie was dit jaar Geef een veilig thuis. De kinderen uit groep 7 en 8 haalden geld op voor ruim 90.000 kinderen in ons land die in een onveilige thuissituatie leven. Door de coronacrisis is de situatie voor deze groep kinderen nog schrijnender geworden.  In november 2020 wordt bekend hoeveel geld er dit jaar is opgehaald met de Kinderpostzegelactie. 

www.kinderpostzegels.nl

 

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief