Marketing Report
Klaas Dijkhoff interim voorzitter Screenforce nieuws

Klaas Dijkhoff interim voorzitter Screenforce

Klaas Dijkhoff is sinds de zomer interim voorzitter van brancheorganisatie Screenforce. Hij  heeft daarmee Frank Volmer (directeur/bestuurder van de Ster) opgevolgd die overigens statutair wel voorzitter blijft. Achtergrond van de benoeming van een extern voorzitter is het proces rondom de komst van het kijkonderzoek bij het Nationaal Media Onderzoek (NMO).

Michel van der Voort (algemeen directeur van Screenforce) zegt dat het hele proces en de governance rondom het NMO ingewikkelde trajecten zijn waarbij het combineren van het voorzitterschap en het willen uitdragen van de eigen standpunten lastig samen gaat.

De benoeming is tijdelijk waarbij als het hele NMO-proces voltooid is, Klaas Dijkhoff zal terugtreden. De verwachting is dat dat in de loop van 2023 zal gebeuren.

Klaas Dijkhoff was vanaf juni 2010 tot eind maart 2021 voor de  VVD achtereenvolgens kamerlid, staatssecretaris, minister en fractievoorzitter. Sinds maart 2021 is hij mede-eigenaar van het adviesbureau Sue & The Alchemists.

www.screenforce.nl

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief.