Leger des Heils ReShare, Dobbi & PostNL openen 800 kledingdonatiepunten

Leger des Heils ReShare, Dobbi & PostNL openen 800 kledingdonatiepunten

Op 800 locaties in Nederland kunnen mensen bij PostNL kleding inleveren voor hergebruik. Hiermee zetten Leger des Heils ReShare, Dobbi en PostNL zich samen in voor meer textielhergebruik. De samenwerking sluit aan op de Uitgebreide Producenten Verantwoordelijkheid (UPV) voor textiel die op 1 juli dit jaar in zal gaan. Het aantal inleverpunten zal de komende tijd verder worden uitgebreid.

Kleding die niet meer gedragen wordt kan ingeleverd worden bij één van de deelnemende winkels met PostNL Punt. De kleding komt via dobbi bij het Leger des Heils ReShare waar het een mooie nieuwe bestemming krijgt. Jaarlijks wordt in Nederland 305 miljoen kilo kleding afgedankt waarvan meer dan de helft bij het restafval beland. Door dit nieuwe intitatief wordt kledingdonatie toeganleijker wat bijdraagt aan een circulaire textielketen.

De gedoneerde kleding krijgt via het Leger des Heils ReShare de best mogelijke herbestemming. Zij sorteren het en geven het onder meer weg aan mensen in nood, verkopen het tegen sociale prijzen in een van de ReShare Stores of aan één van hun textielpartners. Wat overblijft wordt zoveel mogelijk gerecycled. “

www.dobbi.com/servicepunten

www.legerdesheils.nl

www.postnl.nl

Lees ook:

Rise creëert merkidentiteit en film voor TinyOcean

19-07-2024 | 14:31:00
Creative agency Rise heeft de afgelopen periode samengewerkt met de startup TinyOcean, om een merkidentiteit op te bouwen.

[Merken100] Marjolein Vendrig (Bever): De kracht van ons merk zijn onze buitenexperts

19-07-2024 | 13:00:16
Bever is genomineerd voor de Merken100 2024, de lijst van de meest invloedrijke merken in Nederland.

Mobiliteitsaanbieder Ayvens kiest Counter Content als communicatiebureau

16-07-2024 | 10:35:17
Ayvens, het mobiliteitsmerk dat is ontstaan uit de overname van LeasePlan door ALD Automotive, is recent geïntroduceerd in Nederland. De PR en communicatie tijdens de introductie lag in handen van communicatiebureau Counter Content. Beide partijen maken bekend dat het bureau ook na de merkintroductie Ayvens blijft ondersteunen.

Attenooie Sjoege van zaken maakt kledingopbergcampagne voor Lundia

15-07-2024 | 09:29:00
Attenooie Sjoege van Zaken maakte voor Lundia een kledingopbergcampagne. De opbergaccessoires zijn op maat gemaakt zodat deze ook weer netjes op te bergen zijn in een Lundiakast.

Love my Salad kiest voor creatief maatschappelijk bureau Closed on Monday

11-07-2024 | 11:18:00
Samen gaan ze aan de slag om het groentemerk internationaal te positioneren, met een vernieuwde merkstrategie, naam en identiteit

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.