Marketing Report
LifeHunters ontwikkelt standbeelden-campagne ABN AMRO nieuws

LifeHunters ontwikkelt standbeelden-campagne ABN AMRO

LifeHunters ontwikkelt drie standbeelden van Abdulaal, Kris en Alihan omdat ze zich iedere dag inzetten voor hun omgeving. En daarvoor moeten ze beloond worden, zo vinden ABN AMRO en jongerenorganisatie Young Impact.

Ode aan jonge impactmakers

De drie standbeelden zijn van jongeren die zijn genomineerd voor een Young Impact Award. Zij zetten zich op hun eigen manier in voor gelijke kansen in de samenleving. Zo helpt Abdulaal Hussein jonge vluchtelingen en zet Kris Switser zich in voor rolstoelgebruikers. Alihan Uzun doet op zijn beurt alles om jongeren te motiveren het beste uit zichzelf te halen. Alle drie waren ze gigantisch trots op hun standbeeld. Abdulaal: "Bij een standbeeld denk je toch aan Gandhi of Mandela. Niet aan mij."

Sponsoring voor gelijke kansen

De campagne tussen ABN AMRO en Young Impact komt hierbij niet uit de lucht vallen. Al sinds 2019 zetten beide organisaties zich in om jongeren bewust te maken, te activeren en te ondersteunen om zelf positieve impact te maken voor gelijke kansen. Door bekendheid te genereren voor dit partnership van beide organisaties wordt het verschil gemaakt voor gelijke kansen.

Sponsoring is voor ABN AMRO een manier om de maatschappij verder te brengen: op het gebied van duurzaamheid en gelijke kansen. ABN AMRO wil aan Nederland laten zien dat ze haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als bank en sponsor serieus neemt. Als sponsor wil ze daarbij een versnellende factor zijn, door haar invloed ten goede in te zetten. Vandaar ook de verbindende campagneregel #sponsoringversnelt.

Sander Bestevaar, hoofd sponsoring & events bij ABN AMRO: "Succesvolle jonge rolmodellen zijn onvoldoende zichtbaar. Daarom is het des te belangrijker om de maatschappij te laten zien wat deze jongeren in hun mars hebben. We willen met deze standbeelden zichtbaar maken welke drive en kennis zij hebben. Hiermee zetten we bovendien de voorbeeldfunctie die ze vervullen letterlijk op een voetstuk en worden andere jongeren geïnspireerd hetzelfde te doen." 

Dit valt ook terug te zien in de andere domeinen waarin ABN AMRO als sponsor actief werkt aan gelijke kansen. Denk hierbij aan hockey, binnen de kunst & cultuur-sector en bij de vrouwenploeg van Ajax.

Wendy Kakebeeke, Directeur Young Impact: "Het is ontzettend belangrijk dat jongeren ervaren dat zij het verschil kunnen maken, niet later, maar nú al. Dankzij het partnership met ABN AMRO hebben we dit weer kunnen laten zien. Met deze campagne hopen we een vuur aan te wakkeren om nog meer jongeren in Nederland impact te laten maken."

LifeHunters en Korthom

De campagne werd gerealiseerd door het Amsterdamse bureau LifeHunters. Ook zorgden zij voor de productie van de drie standbeelden.

Mark van der Werff, Creative Director van LifeHunters: "Dit is natuurlijk een bijzonder project. We kregen de kans om iets te maken wat jongeren écht raakt en ook inspireert, op een unieke manier. Vandaar een vleugje mysterie en beetje Banksy-achtig, op een manier die toch goed past bij ABN AMRO. En ook in de media wordt het goed opgepakt. Wij zijn trots op het resultaat."

De standbeelden werden ’s nachts geplaatst in samenwerking met influencer Thomas Brok, beter bekend als Korthom. 

De beelden blijven in totaal een maand staan in de woonplaatsen van de genomineerden, vervolgens worden ze uitgegraven en verhuisd en krijgen een plek in CirCl, het circulaire pand van ABN AMRO op de Zuidas en bij Young Impact. Hier krijgen ze een mooi, permanent plekje. Verder wordt de campagne ondersteund met video-content, die wordt uitgerold op social media.

Credits:

Concept: LifeHunters i.s.m. Kumpany | Productie: MovingArt, Korthom | Camera, regie & postproductie: Reverze Films

www.lifehunters.tv

www.abnamro.nl

www.youngimpact.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.