Marketing Report
Marc Fauconnier/ACC adviseert merken en bureaus: Hoera, het is crisis nieuws

Marc Fauconnier/ACC adviseert merken en bureaus: Hoera, het is crisis

Marc Fauconnier is voor de Belgische brancheorganisatie ACC in de pen gekropen en analyseert – op basis van onderzoek hoe merken kunnen navigeren in woelige economische wateren. Voor een beter rendement tijdens de recessie maar vooral ook nadien. 9 procent van de bedrijven komt in betere vorm uit een recessie dan ze erin stapten.

Als de economische indicatoren worden gevolgd, kondigt 2023 zich niet bepaald rooskleurig aan. Het consumentenvertrouwen staat eind 2022 op een historisch laag pitje. Een jaar geteisterd door de oorlog. Stijgende energiekosten. Een galopperende inflatie. De meeste analisten voorspellen een bijzonder moeilijk jaar voor de bedrijven.

Johan Vandepoel, CEO van ACC: “Terwijl de laatste recessie als gevolg van de pandemie nog vers in het geheugen ligt.”

Marc Fauconnier, Voorzitter ACC, executive chairman van Famous Grey en adviseur bij Fauconnier+Selfslagh: “Merken zijn vaak het eerste slachtoffer van recessies en dat is een existentieel probleem voor mensen die in marketing en communicatie werken. Want merken zijn onze bestaansreden. Maar ook voor de hele economie zijn gezonde merken van cruciaal belang. Ze creëren immers immateriële waarde (brand equity) en zijn daarmee de financiële zuurstof voor onze bedrijven.”

Het boekje van 36 pagina’s is te bestellen door een mail naar stephanie@acc.be met als titel Hoera, maar is ook te downloaden via deze link.

Een podcast met Marc Faconnier is hier te downloaden.

www.acc.be

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.