Marketing Report
Marco van Houwelingen Executive Creative Director van Boomerang Agency

Marco van Houwelingen Executive Creative Director van Boomerang Agency

Marco van Houwelingen zal samen met Rico de Lange (ECD) en Eldin Fetahovic (CCO) verder gaan bouwen aan de creatieve koers van het Amsterdamse bureau Boomerang Agancy. Marc Pieterse (ex-dentsuACHTUNG!) gaat de strategische fundering verstevigen. De doelstelling blijft onveranderd: binnen drie jaar tot de top van de Europese digital agencies behoren.

Boomerang is al een aantal jaar hard aan de weg aan het timmeren binnen het reclamelandschap. Zeker ook niet onopgemerkt, getuige de overname door de Publicis Groupe in 2021. Vanuit strategisch en creatief oogpunt wordt er echt naar de advertising van morgen gekeken: Boomerang smelt inzichtvolle en sterk verankerde strategieën samen met slimme, effectieve ideeën en data-gedreven, dynamische executiemogelijkheden om een globaal publiek te bereiken.

Menselijke connecties

Met Marco van Houwelingen als Executive Creative Director aan het roer wil Boomerang zich nog meer gaan focussen op het creëren van echte menselijke connecties tussen merken en hun doelgroep.

Marco van Houwelingen: “In de afgelopen jaren heb ik Boomerang Agency zien groeien van dertig naar bijna tweehonderd werknemers. We hebben ongelofelijk veel creatief talent in huis en ik vind het een geweldige uitdaging om die creatieven zo goed mogelijk te begeleiden, zodat we samen in de komende jaren effectief, vernieuwend én prijswinnend werk af kunnen leveren. Daarnaast wil ik onze merken gaan challengen om keuzes te maken die ze menselijker en toegankelijker maken, zodat we samen ook echt gedrag kunnen gaan veranderen. Dat wordt ook van merken verwacht door de jongere generaties.”

Frisse energie

Marc Pieterse: "Boomerang heeft me echt verrast. Wat een frisse energie, creativiteit en ambitie. Er worden te gekke, sterk mensgerichte campagnes gemaakt voor heel veel mooie merken. De groei en het samengaan met Publicis zorgt voor een verbreding van het type werk en campagnes. Met mijn meer klassieke merkachtergrond en rijke ervaring kan ik meebouwen aan de toekomst van Boomerang."

www.boomerangagency.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.