Marjolijn Bronkhuyzen zakelijk directeur Nederlands Film Festival

Marjolijn Bronkhuyzen zakelijk directeur Nederlands Film Festival

Marjolijn Bronkhuyzen start per 1 februari als zakelijk directeur bij het Nederlands Film Festival (NFF). Samen met Silvia van der Heiden vormt ze de directie van de stichting achter het grootste jaarlijkse evenement voor de Nederlandse film en beeldcultuur. Het festival beleeft dit jaar de 43e editie en verwelkomt iedereen van 22 tot en met 29 september 2023 in Utrecht. 
 
Als zakelijk directeur wordt Marjolijn Bronkhuyzen verantwoordelijk voor het financieel beleid, de financiering (sponsor- en fondsenwerving) en bedrijfsvoering van de organisatie. Ze volgt Pepijn Kuyper op.  
 
Marjolijn Bronkhuyzen: "Ik vind het een eer om voor het NFF in Utrecht aan de slag te gaan met Silvia van der Heiden, het geweldige en bevlogen team, onze hoofdsponsors en partners. Mijn hele professionele carrière heb ik mij ingezet voor de (Nederlandse) film en beeldcultuur. Bij het NFF ligt een prachtige kans om de kracht van de Nederlandse film te benadrukken en nieuwe partners, fondsen en ondernemers aan ons te verbinden."
 
Silvia van der Heiden, algemeen directeur NFF: "Marjolijn was de afgelopen maanden als interim hoofd development verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het commercieel beleid van NFF. Ik heb haar leren kennen als een enthousiaste, daadkrachtige collega met een schat aan ervaring op het gebied van fondsen- en sponsorwerving. Ik kijk uit naar verdere samenwerking met Marjolijn in de functie van zakelijk directeur en verwacht samen met haar het NFF de komende jaren duurzaam te versterken."

Loopbaan 

Sinds begin jaren '90 werkt Marjolijn Bronkhuyzen in de cultuur- en mediasector, onder andere als lid van het managementteam bij het Stedelijk Museum, hoofd marketing & communicatie, sponsoring en fondsenwerving bij VPRO en van 2011 tot en met 2020 bij Eye Filmmuseum als sectormanager marketing & communicatie, sales en events. Sinds 2021 werkte ze als zelfstandig interim-manager en adviseur. 

Foto: Annaleen Louwes

www.filmfestival.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.