Marketing Report
[Marketing Report Radio] Ben Verleg over Gevleugeld Leiderschap podcast

[Marketing Report Radio] Ben Verleg over Gevleugeld Leiderschap

Ben Verleg is auteur van Gevleugeld Leiderschap en ambassadeur van Kanker.nl. Te gast bij Marketing Report Radio op New Business Radio spreken we hem over zijn medische situatie en de totstandkoming van de heruitgave van zijn boek

Ben Verleg, die gediagnosticeerd werd met een onbehandelbare vorm van galwegkanker, herschreef zijn boek Gevleugeld Leiderschap, dat in de loop der tijd alleen maar in belang toenam.

Ben: “Tot mijn eigen verwondering kun je bij heel veel vogelsoorten paralellen maken met het menselijk gedrag in termen van leiderschap. Wat ik probeer uit te leggen zijn de verschillen daarin, wanneer moet je nou welke leiderschapsstijl toepassen?

“Als je een roodborst bent, probeer dan niet een adelaar te zijn”

Achterin het boek staat een test die Ben - tot zijn grote plezier - heeft gemaakt, waarin je kunt vaststellen wat voor vogel je bent.
“Mijn advies is om eerst die test te doen en vanuit je voorkeurvogel te gaan kijken wat je ervan herkent – of niet – en zo verder te lezen welke theoretische grondslagen eraan verbonden zouden kunnen zijn.”

Gevleugeld Leiderschap van Ben Verleg is verkrijgbaar bij iedere boekhandel en bij Bol.com.

Het verdient aanbeveling ook de prettig leesbare en openhartige blogs van Ben Verleg te lezen op kanker.nl, waarvan hij ambassadeur is.

Luister dit interessante interview hier:

Luister hier de volledige radio-uitzending van 19 juli 2022 terug:

Meer podcasts over marketing vind je hier: marketingreport.nl/podcast. Marketing Report is iedere derde dinsdag van de maand te horen op New Business Radio van 18:30 tot 20:00 uur.

Marketing Report Radio is een initiatief van Media Meetings & Magazines en Mediabureau ZIGT en wordt mede mogelijk gemaakt door De Combinatie van Factoren.

Abonneer je op onze nieuwsbrief