[Marketing Report Radio] Derk Sauer over The Moscow Times

[Marketing Report Radio] Derk Sauer over The Moscow Times

Tijdens het Cross Media Congres 2022 op 8 juni maakten we een serie podcasts met de sprekers. Derk Sauer is CEO van de The Moscow Times.

In Rusland vierde Derk Sauer als uitgever grote successen, met onder meer de Cosmopolitan dat met een oplage van een miljoen exemplaren het grootste tijdschrift ter wereld was - met soms een paar honderd pagina's advertenties per editie. 

Ook The Moscow Times floreerde in voorbije tijden. Maar de oorlog in Oekraïne bracht aan dit alles een eind. Derk vluchtte vanuit Moskou naar Amsterdam, nam een aantal redacteuren mee en probeert nu zo goed en kwaad als het kan de vrije Russische journalistiek overeind te houden. Zonder business model en met maximale tegenwerking van de Russische autoriteiten die zijn werk zo goed als onmogelijk maken.

Derk Sauer: "We zijn feitelijk uit Rusland gevlucht. Het was al een tijdje moeilijk, we waren al tot Foreign Agent verklaard en dan ben je al een soort vijand  van Rusland. Er was al veel druk van de overheid en de oorlog heeft alles veranderd. Onafhankelijke berichten over de oorlog mochten we niet plaatsen, alleen persberichten van het ministerie, en voor een onafhankelijk journalistiek medium kan dat natuurlijk niet. We kwamen voor de keus te staan of we ermee zouden stoppen, of doorgaan met als consequentie dat we weg moesten. En toen kwam er nog een wet overheen dat je 15 jaar gevangenisstraf kon krijgen..."

Luister ons interview met Derk hier:

www.themoscowtimes.com
www.crossmediacongres.nl


|


Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.