Marketing Report
[Marketing Report Radio] Jeremiah Albinus (Fonq) over online interieurartikelen verkopen, de vrouw als koper en meer

[Marketing Report Radio] Jeremiah Albinus (Fonq) over online interieurartikelen verkopen, de vrouw als koper en meer

Jeremiah Albinus is CEO van Fonq, de bekende webwinkel voor huis en interieur. Het bedrijf ziet zich al pionier op het gebied van meubels via internet verkopen. De rol van vrouwen als koper is daarbij erg belangrijk, zo vertelt hij bij Marketing Report Radio.

Jeremiah Albinus: “Als je kijkt naar de kopers, is de krappe meerderheid van onze klanten vrouwelijk, zo’n 60 tot 65 procent. Maar als je kijkt naar wie de beslisser is thuis, is dat heel sterk vrouwelijk, 80 tot 90 procent durf ik wel te zeggen. Achter de mannelijke koper zit vaak een vrouwelijke beïnvloeder. Hokjesdenken is niet van deze tijd, maar de feiten liegen niet, dus als merk zijn we overwegend vrouwelijk. Iets meer op smaak en stijl gericht, we zijn veel bezig met video’s en fotografie en gebruiken Pinterest en Instagram als belangrijke socialmediakanalen en je ziet het aan de look and feel van de webshop.”

Iets als een bank online verkopen ligt niet enorm voor de hand. “Er zijn groepen die een bank nooit online zouden kopen. Maar wij zwemmen tegen de stroom in en hebben met Fonq door de jaren heen bewezen dat we bepaalde producten juist wel online kunnen verkopen. Door middel van onder meer uitleg, fotografie en reviews nemen we de klanten steeds meer mee op reis waardoor ze dat risico toch durven te nemen.”

Luister het volledige gesprek hier:

www.fonq.nl

Luister hier de volledige radio-uitzending van 16 maart 2021 terug:

Meer podcasts over marketing vind je hier: marketingreport.nl/podcastMarketing Report is iedere derde dinsdag van de maand te horen op New Business Radio van 18:30 tot 20:00 uur.  

Marketing Report Radio is een initiatief van Media Meetings & Magazines en Mediabureau ZIGT en wordt gesponsord door Logitech for Business en Clarity.


www.logitech.com
www.clarity.pr

 

         

   

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.