[Marketing Report Worldview] Bob Koigi: Industrie maakt gebruik van ChatGPT om propositie aan te scherpen

[Marketing Report Worldview] Bob Koigi: Industrie maakt gebruik van ChatGPT om propositie aan te scherpen

ChatGPT veroorzaakt wereldwijd opschudding als een disruptieve AI-technologie van onze generatie en trekt grote investeringen aan van techgiganten, en herschrijft het internet zoals wij het kennen.

Nu omarmen adtech-bedrijven en marketeers de baanbrekende innovatie om uiteenlopende redenen, van het verkrijgen van marktintelligentie, het verbeteren van persona-narratieven tot het genereren van persona-gedreven advertentie-inhoud, e-mailcampagnes en landingspagina-kopieën, onder andere toepassingen.

Industrie-spelers geloven dat de efficiënties die ChatGPT biedt aan merken en klanten, zullen resulteren in een efficiëntere workflow door het verminderen van advertentiebudgetverspilling, het creëren van meer variëteit in advertenties en het verbeteren van personalisatie, wat uiteindelijk betere prestaties zal genereren tegen een lagere kostprijs.

AiAdvertising, Inc., een next-generation AdTech-bedrijf, heeft aangekondigd dat het de geautomatiseerde ChatGPT van OpenAI zal inzetten als een tool voor het verbeteren van persona's en persona-gedreven campagnes voor haar klanten.

Ai-advertising heeft de chatbot-programma al in de ontwikkeling van haar advertentiecampagnes opgenomen om haar klanten te helpen meer inkomsten te genereren uit de platforms die zij gebruiken.

In partnerschappen heeft Hivestack, 's werelds onafhankelijke programmatic digitale out-of-home (DOOH) ad tech-bedrijf, een samenwerking aangegaan met mc R&D GmbH (mcrud), de grootste netwerkaanbieder van passagier-tv in Duitsland.

Als gevolg van de samenwerking kunnen de 5800 mcrud  schermen in 2000 openbaar vervoersvoertuigen (metro, bus, tram) nu programmatisch worden gekocht via Hivestack's Supply Side Platform (SSP).

Amazon Publisher Direct, de directe integraties van Amazon met premium video-, display- en audiopublishers, en Paramount Advertising, hebben hun overeenkomst uitgebreid, waardoor Amazon Ads-klanten directe programmatische toegang hebben tot meer van Paramount Global's toonaangevende streaming-tv-content. Dit omvat het vergroten van de advertentiebereik zowel over apparaten als in nieuwe, internationale locaties.

Qcells, een wereldwijde speler op het gebied van zonne-energie die investeert in de bouw van een Amerikaanse zonne-energie-toeleveringsketen, en Microsoft Corp., een wereldwijd technologiebedrijf met de ambitie om tegen 2030 koolstofnegatief te zijn, gaan samenwerken om een sterke toeleveringsketen mogelijk te maken voor nieuwe capaciteit voor hernieuwbare elektriciteit, waarvoor ten minste 2,5 gigawatt aan zonnepanelen en gerelateerde diensten nodig is - equivalent aan het leveren van stroom aan meer dan 400.000 huizen.

Gamut, het bedrijf dat zich bezighoudt met lokale CTV-advertenties, en het AI-videocreatieplatform Waymark hebben aangekondigd samen te werken om de volgende generatie lokale advertentieservices op nationale schaal uit te breiden.

Gamut biedt adverteerders een merkveilige, directe toegang tot premium CTV video-advertentie-inventaris en relevante doelgroepen in elke DMA. Waymark is een creatieve AI-startup die videoproductie automatiseert en binnen enkele minuten kant-en-klare commercials teruggeeft voor elk lokaal bedrijf.

Elders heeft EssenceMediacom - het nieuwste en grootste bureau van GroupM - formeel gelanceerd met de ambitie om marketingdoorbraken voor hun klanten te leveren. Door de oude modellen op het gebied van media, creativiteit, innovatie en analyse te verstoren, is het bureau opgebouwd om nieuwe kansen voor merken te vinden en echte geïntegreerde mediasolutions te leveren.

En YouTube test een hub van gratis door advertenties ondersteunde streamingkanalen, terwijl het blijft uitbreiden op het gebied van streaming.

YouTube experimenteert met een aanbod dat kijkers in staat stelt om gratis door advertenties ondersteunde lineaire kanalen op zijn platform te bekijken via een speciale hub. Gratis, door advertenties ondersteunde tv-services (FAST's) stellen gebruikers doorgaans in staat om door een lijst met kanalen te bladeren en in en uit content te stappen die al wordt afgespeeld.


Bob Koigi is redacteur bij Marketing Report

This column was originally published in English

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.