[MarketingReport Radio] Christiaan van Dijk over social media en de Effies

[MarketingReport Radio] Christiaan van Dijk over social media en de Effies

Christiaan van Dijk, Business Development Director bij ZIGT media en performance bureau, bespreekt in de uitzending van Marketing Report op New Business Radio actuele ontwikkelingen in de wereld van media en marketingcommunicatie.

Christiaan van Dijk: "Meta verkeert in zwaar weer met slechte kwartaalcijfers en dalende beurswaarde. De adverteerders zijn terughoudend en de inkomsten lopen achter. Er wordenmiljaren gestoken in de Metaverse, zijn visie op het nieuwe internet. Ik geloof er zelf niet zo in, maar wie weet heeft hij iets bedacht wat de tijd ver vooruit is. Het is te ongrijpbaar en dat zie je terug bij adverteerders. Als voorbeeld wordt genoemd dat je een adidas-boek kunt kopen voor je poppetje. Als dat het nieuwe eraan is, dan heb er geen goed gevoel mee. Het idee van een wereld om elkaar te ontmoeten geeft merken ook de gelegenheid de doelgroep te onmoeten. Waarom pakt Vattenfall dan bijvoorbeeld niet de kans om daar vanavond het licht uit te doen?"

Christiaan gaat ook in op de ontslaggolf bij Twitter na de overname voor Elon Musk en de gevolgen die dat heeft voor de advertenties, nu meerdere mediabureaus hun klanten adviseren om niet meer te adverteren op Twitter. 

Luister dit interessante interview hier:

Luister hier de volledige radio-uitzending van 15 november 2022 terug:

Marketing Report Radio is een initiatief van Media Meetings & Magazines en Mediabureau ZIGT en wordt mede mogelijk gemaakt door De Combinatie van Factoren.

Gedrag beïnvloeden met creativiteit. Niet op gevoel, maar op basis van gedragspsychologie en ervaring met grote merken. Dat is wat wij doen. Digital, social, winkelvloer of massamediaal. Zodat jouw doelgroep in beweging komt. Niet voor niets zit ACT in onze naam en in ons DNA.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.