Mars begint campagne voor inclusieve M&Ms en zet deze weer (tijdelijk) stop

Mars begint campagne voor inclusieve M&Ms en zet deze weer (tijdelijk) stop

Mars is voor het merk M&Ms een wereldwijde campagne gestart om zijn commitment te onderstrepen voor een wereld waar iedereen zich thuis voelt en waar de maatschappij inclusief is. De campagne is in de verenigde Staten alweer al dan niet tijdelijk stopgezet na kritiek uit rechts-conservatieve hoek.

M&M’s kondigde aan het merk een de look en feel van de snoepjes aan te passen aan deze gedachte. Zelfexpressie en de kracht van gemeenschappen worden benadrukt via storytelling, de verschillende kleuren en vormen van M&M’s worden daarbij benadrukt, het M&M-merk wordt mee gespeeld om het merk mensen te laten samen te brengen en ook de tone of voice moet meer inclusief, éénheid en gastvrij overkomen en dat met humor.

Bij de campagne is een speciale editie van M&M’s gelanceerd die met vrouwelijke M&M’s die in verschillende vormen geen stiletto-hakken maar lagere hakken en sneakers in plaats van hoge hakken droegen. Het idee daarbij is dat specifieke er geld gedoneerd zou worden met de campagne aan organisaties die opkomen voor vrouwenrechten. In de Verenigde Staten leidde de campagne tot felle reacties uit rechts-conservatieve  hoek waarbij opiniemakers als Tucker Carlson (Fox News) fel te keer gingen tegen M&M’s woke-ideeën. Mars besloot hierop de campagnes al dan niet tijdelijk stil te leggen. In een verklaring stelt het bedrijf op Twitter dat het niet gedacht had dat de campagne het internet zou breken waarbij zelfs schoeisel van snoepjesfiguren kan polariseren.

De Amerikaanse vakpers houdt de optie open dat het om een marketingstunt zou kunnen gaan ten behoeve van de Super Bowl, één van de best bekeken televisiemomenten van de Amerikaanse televisie waar reclames tegen toptarieven worden verkocht. M&M’s adverteert op 12 februari 2023 tijdens dit evenement.

www.mars.com

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.