Marketing Report
MediaMarkt introduceert MediaMarkt Zakelijk voor MKB

MediaMarkt introduceert MediaMarkt Zakelijk voor MKB

MediaMarkt gaat zich met MediaMarkt Zakelijk voortaan richten op het MKB. Via MediaMarkt Zakelijk wordt voortaan een groot assortiment aan zakelijke producten en relevante services aangeboden. Ook wordt achteraf betalen mogelijk voor zakelijke klanten.

Med, CEO MediaMarkt Nederland: "Een ondernemer wil uiteindelijk maar met één ding bezig zijn en dat is met zijn eigen bedrijf. Voor alle andere zaken wil hij persoonlijk advies, passende ondersteuning en snelle support. Op het gebied van zakelijke elektronica bieden wij een totaaloplossing waarmee ondernemers volledig ontzorgd worden. Onder de naam MediaMarkt Business zijn we al in verschillende Europese landen succesvol zoals in Spanje, Italië, België en Duitsland. Nu starten we ook in Nederland."

MediaMarkt Zakelijk speelt in op een behoefte van bedrijven om met één partij zaken te doen als het gaat om de aanschaf van verschillende en/of een grotere hoeveelheid producten en diensten. Zo kunnen zij bij MediaMarkt bijvoorbeeld een zakelijke lijn van notebooks, professionele displays en koffiemachines aanschaffen, inclusief relevante services gericht op de MKB-ondernemer. Denk bij dit laatste aan diensten als de installatie van producten, telefonische support speciaal voor zakelijke klanten en schermreparaties op locatie.

Via een persoonlijke accountmanager heeft de klant één aanspreekpunt vanuit de winkel, die hem professioneel en op maat adviseert, die begrijpt waar de behoefte van de ondernemer ligt.

Marcel Honsbeek, Head of B2B bij MediaMarkt Nederland: "Op basis van eerdere internationale lanceringen weten we dat er zich veel bedrijven en ondernemers bevinden onder onze winkelbezoekers. Zij hebben vaak speciale wensen en eisen; met MediaMarkt Zakelijk spelen we in op deze behoeften. Ondernemers hoeven zich dankzij ons zakelijke concept geen zorgen te maken om randzaken en kunnen zich gewoon richten op waar zij goed in zijn: ondernemen."

MediaMarkt Zakelijk wordt gefaseerd uitgerold en start in zeven Nederlandse winkels. Dit zijn Amsterdam ArenA, Utrecht Hoog Catharijne, Den Haag, Rotterdam Centrum (The Corner), Breda, Tilburg en Eindhoven Ekkersrijt. Ook kunnen zakelijke klanten binnenkort terecht bij het online B2B-team en kanaal.  Na de start in deze zeven winkels staat een verdere uitrol gepland op meer locaties. De ambitie is om op termijn door heel Nederland MKB-ondernemers te bedienen vanuit onze lokale verkoop- en servicepunten. In Spanje bijvoorbeeld is MediaMarkt Business in drie jaar tijd flink gegroeid; van een start in tien winkels naar een volwassen bedrijfsonderdeel met B2B-teams in alle 87 winkels.

www.mediamarkt.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.