Marketing Report
MediaTest helpt Fier aan input om naamsbekendheid te vergroten nieuws

MediaTest helpt Fier aan input om naamsbekendheid te vergroten

MediaTest vierde op 21 juni haar 23ste verjaardag met de MediaTestDag. Met het hele bedrijf voerde MediaTest binnen 24 uur belangeloos een volledig onderzoek uit. Zo was MediaTest aan de slag voor Fier, expertise- en behandelcentrum voor geweld binnen een afhankelijkheidsrelatie.

De centrale onderzoeksvraag van Fier was: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we onze naamsbekendheid vergroten, zodat we aan de ene kant werkzoekenden bereiken en aan de andere kant kunnen zorgen dat jongeren die te maken hebben (gehad) met geweld in een afhankelijkheidsrelatie, ons weten te vinden? Denk daarbij onder meer aan huiselijk geweld, loverboy-problematiek en eer-gerelateerd geweld). Een brede vraag die MediaTest in drie delen opsplitste.

Drie deelvragen

Als eerste werd onderzocht welke routes mensen (zouden) nemen als zijzelf of iemand in de omgeving te maken hebben met lichamelijk, mentaal of seksueel geweld. Hier werd onderzocht naar wie mensen toe stappen en hoe men het liefst contact opneemt met hulpinstanties. Daarna is de naamsbekenheid en de aanzet tot actie onderzocht.

Tot slot onderzocht MediaTest hoe Fier zich kan onderscheiden als werkgever. Het bedrijf vroeg mensen wat redenen zouden zijn om juist bij Fier te willen werken. Ook gingen ze in op de kanalen die mensen gebruiken om werk te zoeken. Dit jaar sloeg MediaTest ook weer de handen ineen met Panel Inzicht dat belangeloos meewerkte. Ook werd het MediaTest Jongerenpanel ingezet. Zo werd er binnen drie uur een respons van 285 respondenten gerealiseerd via een online enquête. Ook werden zes professionals in de zorg geïnterviewd.

Resultaten gepresenteerd

Nadat de dag om acht uur ‘s ochtends was begonnen met de briefing, presenteerde MediaTest om tien uur ‘s avonds de resultaten aan een grote groep betrokkenen van Fier in een online meeting. Daarmee was de vijfde MediaTestDag zeer geslaagd.

Anke van Dijke, Raad van Bestuur Fier, expertise en behandelcentrum op het terrein van geweld in relaties: “Wij zijn ontzettend dankbaar dat MediaTest zich belangeloos voor Fier heeft ingezet. De onderzoeksresultaten bieden voor ons concrete aanknopingspunten om mee verder te gaan en ook een aantal quick wins. Ontzettend waardevol om binnen 24 uur zulke mooie resultaten te krijgen. Veel dank daarvoor.”

www.mediatest.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief