Mediahuis Ventures investeert in Hiring Intelligence Platform HiPeople

Mediahuis Ventures investeert in Hiring Intelligence Platform HiPeople

Mediahuis Ventures, de venture capital poot van Europese mediagroep Mediahuis, investeert in de Berlijnse startup HiPeople. Samen met investeringspartners Moonfire, Capnamic Ventures en Cherry Ventures wordt 2,7 miljoen dollar geïnjecteerd die de verdere groeiplannen van HiPeople moeten ondersteunen. Mediahuis leidt de investeringsronde.

Eén platform voor recruiters en kandidaten

HiPeople, opgericht in Berlijn in 2019, verzamelt, analyseert en visualiseert automatisch alle belangrijke gegevens over potentiële kandidaten in één enkel platform en creëert op die manier een uniforme gebruikerservaring voor zowel recruiters als kandidaten. Zo maakt HiPeople het voor recruiters wereldwijd mogelijk om verder te gaan dan het gebruikelijke cv en te beschikken over diepgaande pre-employment informatie zoals beoordelingen van kandidaten op basis van hun vaardigheden, persoonlijkheid, cognitieve vaardigheden en culture fit, maar ook gegevens van referentie- en achtergrondchecks.

40 procent minder verloop

Het Hiring Intelligence Platform van HiPeople stelt op die manier gemiddeld drie keer meer gegevens over potentiële kandidaten ter beschikking waardoor de time to hire met 50 procent verbetert. Bedrijven die HiPeople gebruiken, zien niet alleen de efficiëntie van hun wervingsproces verbeteren maar ook de kwaliteit van de aanwerving verhogen, wat zich vertaalt in een 40 procent minder verloop.

Bestaande investeerders Moonfire, Cherry Ventures en Capnamic namen deel aan de kapitaalronde van in totaal 2,7 miljoen dollar. Mediahuis Ventures, het durfkapitaalbedrijf van de internationale mediagroep Mediahuis, kwam aan boord als nieuwe investeerder en nam de leiding in deze ronde.

HiPeople maakt einde aan foute wervingen

De investering zal de verdere groei van HR tech HiPeople bevorderen en op die manier recruiters van over de hele wereld in staat stellen het beste talent te vinden en aan te werven met de hulp van voorspellende data. Op die manier wil HiPeople voor eens en voor altijd een einde maken aan foute aanwervingen.

Mediahuis Ventures dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de venture capital activiteiten van Mediahuis, heeft als doel het ontwikkelingspotentieel van de groep verder te verbreden door in te zetten op nieuwe groeimarkten en businessmodellen. Hierbij wordt gekeken naar markten en activiteiten die in het verlengde liggen van de maatschappelijke rol van Mediahuis. Dat is ook het geval voor de markt van de HR technology. De kapitaalinjectie in HiPeople is voor Mediahuis Ventures een eerste investering in de HR technology markt en volgt op eerdere investeringen in de Education technology markt (Lepaya, Bunch, MySkillCamp, Tomorrow’s Education en Perlego).

www.mediahuis.com
www.hipeople.io

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.