Mediamuseum van Beeld & Geluid opent deuren voor publiek weer

Mediamuseum van Beeld & Geluid opent deuren voor publiek weer

Zaterdag 11 februari om 10:00 uur opent het Mediamuseum van Beeld & Geluid zijn deuren weer. Het museum sloot in oktober 2020 de deuren om met een volledig gewijzigd museumconcept te komen. Hiertoe is 2,5 jaar verbouwd.

Tijdens de verbouwing is de voormalige Experience afgebroken.  Het Mediamuseum van Beeld & Geluid kent meer dan vijftig interactives en honderden uren aan audiovisueel materiaal.

Medialandschap

Sinds de opening van het vorige museum in 2006 is het medialandschap drastisch veranderd. Drie maanden na opening werd YouTube gelanceerd en in de jaren die volgden explodeerde het gebruik van social media door het bezit van smartphones. Van de media bepalen mijn wereldbeeld werd het ik bepaal de media en de media bepalen mij. Dit was aanleiding voor Beeld & Geluid voor de bouw van een compleet ander Mediamuseum dat laat zien hoe media werken en dat de bezoekers even optilt uit hun eigen mediabeleving, door ze er op afstand naar te laten kijken.

Officiële opening

Op 8 februari 2023 vond de officiële opening door Barbera Wolfensberger, directeur-generaal Cultuur en Media van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Beeld & Geluid-directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer plaats.

Profiel

Bij binnenkomst in het museum maakt de bezoeker een eigen Mediaprofiel aan via de Mediamuseum-app. Dat Mediaprofiel zorgt ervoor dat je een gepersonaliseerde museumreis krijgt voorgeschoteld. Een bezoek aan het museum is voor alle bezoekers, vanaf circa 8 jaar, een leerzame en inspirerende ontdekkingsreis door het medialandschap van toen, nu en de toekomst.

www.beeldengeluid.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.