Marketing Report
Melkunie kiest voor N=5

Melkunie kiest voor N=5

Melkunie heeft na een pitchprocedure gekozen voor N=5 als bureau voor haar hele merkportfolio. Komende tijd zullen zij samen werken aan een stevig brand platform dat het moedermerk en de submerken met elkaar verbindt en waarvandaan nieuwe concepten gelanceerd worden. Tegelijkertijd werken zij aan afzonderlijke campagnes voor de submerken.

Martijn van Amersfoort, senior brand manager Melkunie: “Op verschillende criteria bleek N=5 de beste partij voor ons. Met name op strategische denkkracht en creatieve kwaliteit hebben ze ons weten te overtuigen. Tijdens de pitch hebben ze samen met ons gezocht naar de beste route, waarbij ze ons ook durfden te challengen op reeds gemaakte keuzes. Daarnaast was er sprake van een goede chemie. Wat natuurlijk niet onbelangrijk is. We kijken uit naar een mooie samenwerking.”

Bastiaan van Weers, head of strategy N=5: “Melkunie is een prachtig merk om voor te mogen werken. Een echte local hero. Hun eigenzinnige blik op zuivel en de rijke merkhistorie zijn een mooie bodem om op voort te bouwen.”

Melkunie is een iconisch Nederlands zuivelmerk dat werd opgericht in 1872. Het merk werd bekend bij het Nederlands publiek door de campagne met Peer Mascini en de pay-off Al het goede komt van Melkunie-koeien. Het merk werd in 2001 van de markt gehaald en in 2012 geherintroduceerd. Melkunie heeft voor de komende jaren een ambitieus plan opgesteld om zowel Melkunie, als haar sterke submerken Protein en Breaker te laten groeien.

www.melkunie.nl
www.nis5.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.