Merchandise van Donald Duck en het Rijksmuseum

Merchandise van Donald Duck en het Rijksmuseum

Ter gelegenheid van de 85ste verjaardag van Donald Duck op 9 juni 2019 en het Jaar van Rembrandt presenteren Donald Duck Weekblad en het Rijksmuseum de Donald Duck Kunstcollectie.

De collectie is geïnspireerd op de collectie van het Rijksmuseum en op De Duckwacht. Dit schilderij, gebaseerd op De Nachtwacht, is in 1981 geschilderd door Harry Balm, kunstschilder en voormalig vormgever van Donald Duck Weekblad. De kunstcollectie bestaat uit het Zwembandt van Rijn-album, een puzzel, waterfles, verjaardagskalender, notitieboekje, linnen tas, mok, magneet en een kaartenmapje.

Marjolijn Hoffmans, marketingmanager Donald Duck: “We zijn heel trots op de samenwerking en deze mooie collectie! Je steekt meer van Donald Duck op dan je denkt. Dat is leren in de wereld van Donald Duck. In deze collectie komen kunst en de vrolijke wereld van Duckstad heel mooi samen.”

Gift aan de Voedselbank

Van het Zwembandt van Rijn-album worden zestienduizend exemplaren beschikbaar gesteld aan kinderen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Deze actie wordt mogelijk gemaakt door Henry M. Holterman Fonds.

Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum: “Met Donald Duck Weekblad maken we al een paar jaar een speciale Rijksmuseum-editie, die alle basisschoolkinderen ontvangen als ze met de Rijksmuseumbus naar het museum komen. Ik ben heel blij dat we dankzij deze actie het Zwembandt van Rijn-album ook nog kunnen uitdelen via de Voedselbank.”

Al sinds 2013 werken het Rijksmuseum en Donald Duck Weekblad regelmatig samen. In de loop der jaren zijn er inmiddels vijf speciale Rijksmuseum Donald Duck-edities ontwikkeld. Dit jaar wordt deze samenwerking uitgebreid met een extra dik album met Rembrandtverhalen en met de lancering van de kunstcollectie.

De producten uit de merchandise-collectie zijn te koop op Duckstadshop.nl, in de Rijkmuseumshop en onder meer Bruna, Ako en Primera.

www.sanoma.nl
www.rijksmuseum.nl
www.donaldduck.nl 

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.