Marketing Report
Mindfulnesss-app Synctuition vraagt LDJ TECH PR ter vergroting naamsbekendheid

Mindfulnesss-app Synctuition vraagt LDJ TECH PR ter vergroting naamsbekendheid

De mindfulnesss-app Synctuition heeft het Amsterdamse pr-en marketingbureau Lubbers De Jong TECH PR (LDJ TECH PR) in de arm genomen om zijn naamsbekendheid in Nederland te vergroten. Onderdeel van de samenwerking is de ontwikkeling van een geïntegreerde pr- en influencer-campagne. Deze zal naar verwachting in oktober-november 2020 worden uitgerold. LDJ TECH PR werkt op projectmatige basis voor Synctuition.

De marktintroductie-campagne richtte zich op de gevolgen die de coronacrisis heeft op de mentale gezondheid. Synctuition is een mindfulness-app die zich onderscheidt door gebruik te maken van verschillende geavanceerd audiotechnieken, zoals live opgenomen 3D-natuurgeluiden, bineural beats (optische illusies in audio-vorm) en ritmische frequenties met een stressverlagende werking.

Synctuition riep op om meer aandacht te geven aan het mentale gezondheidsprobleem dat de coronacrisis heeft veroorzaakt en startte in juni 2020 een wereldwijde campagne in 14 landen. Om stress te verlichten was de app van 1 juni tot 1 augustus 2020 gratis te gebruiken. 

Voor de Nederlandse marktintroductie koos Synctuition voor een samenwerking met Lubbers De Jong TECH PR. De eerste Nederlandse campagne integreerde pr-activiteiten met influencer-samenwerkingen. Dit resulteerde in ruim 20 publicaties waarvan het meerendeel in nationale (print)media en een verdriedubbeling in het aantal app-downloads. Onder meer professor in de neuropsychologie Erik Scherder, presentatrice Victoria Koblenko en actrice Sigrid ten Napel hebben zich achter de campagne geschaard. Na deze succesvolle kick-off vervolgt LDJ TECH PR de campagne in november om de naamsbekendheid van Synctuition in ons land verder te vergroten.

Michael Burich, COO en co-founder van Synctuition: "Onze app maakt werd tijdens de lockdown en maanden daaropvolgend opvallend vaak gedownload en gebruikt in Nederland. Dit is mede te danken aan de ondersteuning van LDJ TECH PR. Zij hebben in korte tijd een PR- en influencercampagne opgezet, waar we nu al de vruchten van plukken."

Gijs Toxopeus
, client en operations director bij LDJ TECH PR: "We zijn trots dat we Synctuition met ons team van PR-strategen mogen ondersteunen bij het bestormen van de Nederlandse markt. Synctution laat zien dat innovatieve technologie voor zeer verschillende doeleinden kan worden ingezet, waar de wereld beter van kan worden. We verheugen ons na de zomer de volgende fase van de samenwerking in te gaan."

www.lubbersdejong.nl


 

Abonneer je op onze nieuwsbrief