Marketing Report
Mirage Retail Group verkoopt Big Bazar aan Heerke Kooistra nieuws

Mirage Retail Group verkoopt Big Bazar aan Heerke Kooistra

Mirage Retail Group verkoopt Big Bazar aan BB Retail. Volgens Mirage Retail Group past Big Bazar als fysieke discountformule minder goed bij de omnichannel toekomstvisie van Mirage Retail Group waar Blokker, Intertoys, BCC en Miniso onder vallen. De retailgroup wil zich vooral richten op winkelformules die gebruik maken van de combinatie van online, click&collect en instore shopping.

BB Retail is een handelsorganisatie met veel expertise op het gebied van inkoop en discount.  De transactie zal naar verwachting begin november 2021 worden afgerond. Big Bazar is een bekende discountwinkelketen met 135 winkels verspreid over Nederland en België. De overeenkomst omvat garanties voor de zelfstandige voortzetting van het bedrijf en de werkgelegenheid.

Heerke Kooistra, aankomend eigenaar van Big Bazar: "We zien enorme kansen voor de Big Bazar formule en zijn verheugd om onze inkoopexpertise in te zetten om deze te verzilveren. Met het toevoegen van assortiment kunnen we de trekkracht van de formule verbeteren en de bestaande loyale klantenkring verder uitbreiden.”

Hans Danhof, CEO Van Big Bazar: “Onder de vlag van Heerke Kooistra kunnen we met Big Bazar de volgende stappen zetten. Deze transactie biedt ons toegang tot partnerships en inkoopkanalen die helpen bij het verder uitbouwen van het onderscheidend vermogen van de formule. We zijn de Mirage Retail Group dankbaar voor hun support in de afgelopen jaren en kijken uit naar een hechte samenwerking met Heerke Kooistra.”

Michiel Witteveen, CEO en eigenaar van Mirage Retail Group: "Ik wil iedereen bij Big Bazar bedanken dat ze er altijd voor onze klanten zijn geweest en het tot een geliefd merk hebben gemaakt. Door dit besluit ontstaat er bij MRG nog meer ruimte om ons te focussen op formules waarin de combinatie van winkels, het online kanaal en service aan de klant een belangrijke rol spelen en hiermee toekomstbestendige merken neer te zetten.”

www.mirageretailgroup.nl
www.bigbazar.eu

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief