Marketing Report
NMO-Kijkonderzoek per 1 september 2023 van start

NMO-Kijkonderzoek per 1 september 2023 van start

Het NMO-Kijkonderzoek zal per 1 september 2023 van start gaan. Daarbij wordt het panel van het Kijkonderzoek dat Kantar zal uitvoeren, vergroot naar circa 4000 personen in 1850 huishoudens. Op dit moment bestaat het door GFK uitgevoerde kijkonderzoek in opdracht van de Stichting Kijkonderzoek uit circa 2800 personen bij circa 1300 huishoudens. GFK blijft tot 1 september 2023 verantwoordelijk voor de dagelijkse cijfers 

Op 1 februari 2023 komt NMO met de eerste cijfers van het luisteronderzoek dat het huidige onderzoek van GFK zal vervangen. De bedoeling is dat het kijkonderzoek van NMO (Nationaal Media Onderzoek) voortaan alle devices zal meten en dat er op termijn ook censusdata wordt gebruikt van providers als KPN, VodafoneZiggo, NLZiet, T-Mobile, M7 (Canal+ Luxembourg) en Delta (Caiway en Delta). Daarbij wordt de data gebruikt om te bezien wat abonnees van deze providers daadwerkelijk kijken en gecombineerd met het panel.

Bij het aankomende kijkonderzoek zal de data verbreed worden naar alle devices opdat ook gebruik buiten tv-toestellen gemeten wordt (iPads, smartphones en dergelijke). De bedoeling is dat op deze manier beter inzichtelijker wordt hoe programma's en reclame bekeken worden.

Met de komst van NMO neemt Sjoerd Pennenkamp per 1 januari 2023 afscheid van de Stichting Kijkonderzoek die participant is in NMO. Stichting Kijkonderzoek wordt gevormd door de NPO, Screenforce, het Platform Media Adviesbureaus (PMA) en de bvA. De directie van NMO (Patricia Sonius en Ton Schoonderbeek) waar SKO participant in is, zal vooralopig de directie van SKO voeren.

www.nationaalmediaonderzoek.nl
www.kijkonderzoek.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.