Marketing Report
NMO herziet luistercijfers week 2-6 na fout nieuws

NMO herziet luistercijfers week 2-6 na fout

Het Nationaal Media Onderzoek (NMO) heeft de luistercijfers voor week 2 tot en met 6 gecorrigeerd. In de rapportages van het NMO Luisteronderzoek, die op 1 februari werden gelanceerd, ontbraken volgens de NMO in de genoemde periode panelleden die voor een tweede keer een elektronisch dagboekje invulden in de doelgroep 13- tot 17-jarigen. Daardoor ontbrak een deel van de data van de doelgroep 13 tot en met 17 jaar in de dataset.

In het NMO Luisteronderzoek wordt bij panelleden boven de 18 jaar via een passieve meetmethode via smartphone de effectieve beluistering van de deelnemende radiostations gemeten. Voor 13 tot en met 17-jarigen wordt gebruik gemaakt van een elektronisch dagboek.

IPSOS is verantwoordelijk voor de uitvoering van het luisteronderzoek.

NMO heeft de luistercijfers opnieuw gepubliceerd met de correcte data. Het betekent voor een aantal radiostations dat de luistercijfers op deelniveau zijn gewijzigd met tienden van procenten.

Verder heeft NMO het aantal gemeten zenders met vijf zenders vergroot naar 92 met de toevoeging van Easy Radio (AAS Network), Radio Decibel Eindhoven, Sky Radio Nice& Easy (Sky Radio extra zenders), Sublime Smooth en Sublime Soul (Audiohuis extra zenders).

Herziene cijfers (13+, ma-zo 06-24)


De meest actuele cijfers (13+, ma-zo 06-24)

 


www.nationaalmediaonderzoek.nl


 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief