NOISE ontwikkelt hit radiocommercial Bandencheck Rijksoverheid

NOISE ontwikkelt hit radiocommercial Bandencheck Rijksoverheid

Reclamebureau NOISE en soundstudio MacLoud ontwikkelden de radiocommercial Bandencheck van de Rijksoverheid, die sinds een aantal weken een hit is bij ochtendshow SLAM!.

 

De radiocommercial is gebaseerd op een aanstekelijk ritme. Hier overheen spreekt voice over Jurjen in een mix van rap en spoken word een serie zinnen uit die allemaal rijmen op het woord check. Samen met luisteraars startte DJ Martijn La Grouw een zoektocht naar de makers en de stem achter de commercial. Het ochtendprogramma Early Birds besteedde er een week lang dagelijks aandacht aan. Waar komt de spot vandaan? Wie zitten erachter? Welke stem horen we hier? Ook nam SLAM! er – met dezelfde voice over – een eigen variant van op.

Ike de Rooij, communicatiemanager Ministerie Infrastructuur en Waterstaat: "Onze vraag aan NOISE was om het belang van de juiste bandenspanning écht tussen de oren van heel Nederland te krijgen, onder andere via het medium radio. Tijdens de opnamesessie bij MacLoud hebben we diverse scripts opgenomen. Bij de tests die daarna volgden, bleek deze versie als winnaar uit de bus te komen."

 

 

Robin Zuiderveld, Creative Director Copy: "Zorgen dat iedereen een commercial niet alleen aandachtig beluistert, maar ook echt onthoudt is natuurlijk een mooie opdracht. Het leek me bovendien een leuke uitdaging om bij het schrijven van de tekst niet meer dan één rijmklank te gebruiken. Dat er voldoende rijmwoorden zijn waarmee deze boodschap kon worden geschreven, was natuurlijk mooi meegenomen."

Wouter Snel, Sound Designer MacLoud: "Bij het opnemen van de tekst hoorde voice over Jurjen gelijk een lekkere beat voor zich. We zijn meteen aan de slag gegaan om die te maken, zodat hij een muziekbedje had bij het inspreken. Op die manier vielen de puzzelstukjes al snel in elkaar en is het uiteindelijk deze rap-achtige versie geworden. En dat terwijl Jurjen nog nooit eerder gerapt had."

Martijn La Grouw, presentator SLAM!: "Wij hoorden de commercial en allemaal gingen we er erg lekker op en moesten gewoon uitzoeken waar die heerlijke track vandaan kwam. En dat is gelukt!"

De radiocommercial zal de komende maanden nog vaak te horen zijn. Per seizoen en vakantieperiode worden er verschillende varianten ingezet, die telkens zijn aangepast aan de weers- of reisomstandigheden van dat moment. Hierdoor wordt keer op keer benadrukt hoe belangrijk het is voor vertrek de bandenspanning van je auto te checken. 

 

www.noise.nl

www.rijksoverheid.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.