NPO komt met aparte podcastmanager NPO Luister

NPO komt met aparte podcastmanager NPO Luister

De NPO zoekt een aparte manager voor het podcastplatform NPO Luister. Deze gecreëerde functie moet de drijvende kracht worden van de verdere programmering, ontwikkeling, uitbouw en optimalisering van NPO Luister.

NPO Luister dat op 1 oktober 2020 van start ging en waarvoor staatssecretaris Gunay Uslu (D66) op 20 september definitieve toestemming gaf, is thans uitsluitend via smartphones en tablets beschikbaar.

NPO Luister moet in de optiek van de NPO voor het publiek een bekende en aantrekkelijke plek in het medialandschap worden om audio te consumeren. Eén van de ambities daarbij is om jonge en diverse publieksgroepen beter te bedienen.

NPO Luister is binnen de NPO-organisatie een gedeelde verantwoordelijkheid van de directies Audio, Publiek & Marketing (directeur Jurre Bosman) en Technologie & Operations (directeur Willem Roskam). Deze laatste directie is verantwoordelijk voor het functioneren van de app.

Tot nu toe waren de zendermanagers van de NPO-radiostations verantwoordelijk voor de podcasts. De aan te werven zendermanager van NPO Luister zal in nauwe samenwerking met de zendermanagers, verantwoordelijk worden voor het gehele podcastportfolio. Voor de genres journalistiek en sport zal dit uitdrukkelijk niet het geval zijn. Deze kerntaken van de NPO blijven op het vlak van podcasts de verantwoordelijkheid van de zendermanager van NPO Radio 1 (Klaske Tameling).

Voor 2023 heeft de NPO ten behoeve van podcasts voor NPO Luister in totaal 3,96 miljoen euro begroot en nog eens 8,2 miljoen euro voor de online audio van NPO Radio 1-2-3FM-5, NPO Klassiek en NPO FunX.

De manager van NPO Luister zal mee mogen schrijven aan het audio-jaarplan waarin de kaders en criteria voor het pitchen en plaatsen van voorstellen van omroepen vermeld worden. De zendermanager NPO Luister wordt ook voorzitter van het zenderoverleg van NPO Luister waarin alle omroepinstellingen zetelen.

NPO Luister telt een team van drie medewerkers. Overigens valt op dat de NPO een relatief hoog salaris geeft aan de manager van NPO Luister: die kan (bruto) oplopen tot van 5575 euro tot 9061 euro per maand met een leaseauto en een aanstelling voor 5 jaar. Eind maart 2023 moet duidelijk worden wie de zendermanager van NPO Luister wordt.

NPO Luister zal rond de zomer van  2023 opnieuw worden gelanceerd waarbij het de verwachting is dat de dienst via alle devicees beschikbaar zal komen waaronder in de auto via Apple CarPlay en Android, alsmsede via een website. Dat is thans niet het geval.

www.npo.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.