Marketing Report
NVBF komt met actie Cinemaniaaa!: voor 6 euro naar de film nieuws

NVBF komt met actie Cinemaniaaa!: voor 6 euro naar de film

In samenwerking met de Stichting Nationale Bioscoopbon lanceert de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) vanaf 26 oktober 2022 met Cinemaniaaa! een landelijke campagne om het bezoek aan Nederlandse bioscopen en filmtheaters te stimuleren.

Op woensdag 2, donderdag 3 en vrijdag 4 november 2022 is de toegangsprijs voor de aan de actie deelnemende Nederlandse bioscopen en filmtheaters 6 euro.

Deel bezoekers terugwinnen

Gulian Nolthenius, directeur van de NVBF: “Na de laatste lockdown tijdens de coronacrisis hebben we alweer veel bezoekers kunnen verwelkomen in vele bioscopen en filmtheaters die Nederland rijk is. Toch merken we ook dat nog niet iedereen de weg naar de bioscoop of filmtheater terug heeft weten te vinden. Onderzoek heeft uitgewezen dat een deel van de bezoekers van vóór de coronacrisis een bezoek aan de bioscoop of het filmtheater nog niet top of mind heeft.

Voor die, én alle andere mensen organiseren we nu Cinemaniaaa!, een driedaagse actie waarin we bezoek aan een bioscoop of filmtheater weer onder de aandacht brengen tegen een heel vriendelijke prijs. Een campagne waar vanuit de branche veel vraag naar was.” 

Het initiatief van de NVBF wordt omarmd door veel bioscopen. Een aantal bioscopen zal voor 6 euro ook toegang geven tot IMAX, Dolby Cinema en 4D. Dit om via een optimale bioscoopervaring de weg naar bioscopen en filmtheaters bezoekers te verleiden de weg naar de bioscopen weer terug te laten vinden. 

Nationale Bioscoopbon

Hoewel een initiatief van de NVBF, ligt de uitvoer van de campagne bij de Stichting Nationale Bioscoopbon. Ivar Schutte, algemeen directeur Stichting Nationale Bioscoopbon: “Als SNBB werken we al nauw samen met de NVBF. Cinemaniaaa! sluit als initiatief goed aan bij onze missie: het stimuleren van bezoek aan Nederlandse bioscopen en filmtheaters.

Omdat wij de kennis en ervaring op het gebied van campagnes in huis hebben, lag de samenwerking voor dit initiatief voor de hand. Samen met ons creatieve bureau Selmore hebben we op basis van de input van de NVBF, Cinemaniaaa! ontwikkeld en uitgewerkt tot een landelijke campagne die woensdag 26 oktober van start gaat”.

Voor de campagne worden 2 radiocommercials ontwikkeld die van 26 oktober t/m 4 november 2022 via alle bekende radiostations worden uitgezonden. Verder staat er een uitgebreide social campagne gepland.

Alle deelnemende bioscopen en filmtheaters ontvangen de communicatiematerialen en zullen deze via hun eigen online en social kanalen verspreiden. Zo maken we gezamenlijk optimaal gebruik van de communicatiekracht in onze branche.

www.denvbf.nl
www.bioscoopbon.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.