Marketing Report
Nathalie Peters en Marc Gooijer lanceren FRISK Agency - Michiel van der Ven heeft dagelijkse leiding nieuws

Nathalie Peters en Marc Gooijer lanceren FRISK Agency - Michiel van der Ven heeft dagelijkse leiding

Drie jaar na het lanceren van the in-housing company MORGENFRISK starten Nathalie Peters en Marc Gooijer een tweede bedrijf. Met digitaal marketingbureau FRISK Agency gaan de ondernemers zich specifiek richten op de mkb-sector. De uitbreiding is een reactie op de toenemende vraag van bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf naar begeleiding bij hun digitale transformatie. De dagelijkse leiding van FRISK komt in handen van Michiel van der Ven, die sinds begin 2021 werkzaam is in het team van MORGENFRISK.

Digital roots in advertisingland

Nathalie Peters en Marc Gooijer hebben beiden hun digital roots in advertisingland liggen. Na meer dan 15 jaar voor grote mediabureaugroepen als Mediabrands en uitgeverijen als Talpa Network te hebben gewerkt, richtten zij in januari 2020 MORGENFRISK op. Inmiddels werken er 13 specialisten op het gebied van data, marketing, advertising en techniek bij het bureau dat gespecialiseerd is in in-housing en voor de grootste A-merken van Nederland werkt, waaronder ING-bank, Jumbo, ID&T en Feyenoord. Om eigen in-house talent te behouden en te laten doorgroeien krijgt Michiel van der Ven de dagelijkse leiding.

Marc Gooijer: “Michiel heeft zich de afgelopen twee jaar sterk ontwikkeld en we willen hem de mogelijkheid geven om zijn talent verder door te ontwikkelen. We kijken er naar uit om samen met hem FRISK verder te laten groeien.” 

Luxepositie

Door de toenemende aanvragen vanuit de MKB-sector zijn Nathalie Peters en Marc Gooijer gaan nadenken over het oprichten van een tweede bureau. Nathalie Peters: “De vraag vanuit het mkb wijkt af van onze MORGENFRISK-propositie. Het mkb is een totaal andere doelgroep. Voor velen van hen is in-housing (nog) te ver weg. De online marketingambities zijn net zo groot, maar de wijze waarop zij ondersteund moeten worden, vereist een compleet andere aanpak. Na een aantal cases en prettige samenwerkingen is zusje FRISK geboren. Een digitaal marketingbureau met een team vol specialisten dat aan de (praktische) behoeften en met de budgetten van ondernemers in het MKB gaat werken.”

Marc Gooijer: “Dat we bij de officiële lancering al meteen voor tien klanten in de automotive-, vastgoed- en wervings- en selectiebranche werken, voelt zeker na de uitdagende start die we met MORGENFRISK door de pandemie hadden als een extra luxepositie.”

Meer omzet en betere marges voor Honda Nederland

Een van die opdrachtgevers is Honda Nederland met meerdere vestigingen in heel Nederland. De autodealer benaderde Peters en Gooijer in 2022 met de vraag hen te helpen met het verbeteren van de conversiefunnels van het dealernetwerk in Nederland om zo ook online meer leads en betere marges te realiseren. Michiel van der Ven: “In de drie maanden dat we vanuit Honda Retail Media Services samenwerken, zien we al goede resultaten. Denk aan 35 procent meer conversies op SEA-campagnes en 37 procent besparing op mediakosten. En we blijven resultaat boeken. Ja, daar zijn we trots op, maar waar ik vooral ook blij mee ben, is de open communicatie met de klant. We horen terug dat we hier anders in zijn.”

Marc Gooijer: “Door onze jarenlange ervaring in het advertisingdomein komen we met nieuwe inzichten die we vertalen naar businessopportunities. We geven inzicht in datastromen en door de juiste tools te gebruiken, halen we veel meer rendement uit de online marketingcampagnes van onze klanten.” 

www.friskagency.com

www.morgenfrisk.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.