Marketing Report
Natwerk en dawn grote winnaars Ocean Digital Creative Competition Amsterdam 2022

Natwerk en dawn grote winnaars Ocean Digital Creative Competition Amsterdam 2022

Op 16 juni vond in Fabrique des Lumières in Amsterdam de awardshow van Ocean Digital Creative Competition Amsterdam 2022 plaats. Natwerk zegevierde in de koninginnencategorie Commercieel, terwijl Dawn het meeste prijzengeld - een miljoen euro in de vorm van mediawaarde - won.

Grenzen verleggen


Xavier Tilman
, Managing Director Ocean Outdoor Nederland: "Het veranderende buitenreclamelandschap, dat zich met grote snelheid omvormt van statisch naar digitaal, biedt adverteerders nieuwe en daarmee unieke mogelijkheden om hun boodschap nog creatiever en impactvoller onder de aandacht te brengen bij de doelgroep. Denk aan het gebruik van AR, 3D deepscreen, mobile interaction en contextual advertisement. Kennis is daarbij de sleutel tot creatief succes. Er is immers zoveel meer mogelijk, vanuit techniek en opmaak in vergelijking tot traditionele buitenreclame-vormen zoals posters. Daar is de Digital Creative Competition voor bedoeld: reclamebureaus en adverteerders uitdagen om creatieve Digital Out of Home (DOOH) campagnes te ontwikkelen die de grenzen van het digitale medium verleggen."

Cadeau voor de klant


Marlies Smits
, Head of Marketing Ocean Outdoor Nederland: "De competitie, die we dit jaar voor de tweede keer hebben georganiseerd, gaat puur om het idee. Iedereen mag meedoen, op voorwaarde dat de klant op de hoogte is. Want samen met de winnaars gaan we de ideeën ook uitvoeren. Veel bureaus zien het als een cadeau voor hun klant."

Commercieel


Winnaar in de Categorie Commercieel was Natwerk met het concept Denk in (puzzel)hokjes voor Denksport op billboards, in abri’s en trams, waarbij consumenten – in een tijd waarin nogal in hokjes wordt gedacht – uitgenodigd worden om, ter ontspanning, hun hersens te kraken.

Reinier Steures, eigenaar van Natwerk: “Ik vind de Digital Creative Competition echt een heel goed initiatief. Mijn klanten en mijn mensen worden hier heel blij van. Het is een gave prijs, veel leuker dan een beeldje. En fijn dat er ook awards zijn waar je niet voor hoeft te betalen om mee te doen. In principe doen wij namelijk niet mee aan reclameprijzen.”

In Cannes deden wij afgelopen week een interview met Reinier Steures. Luister dat interview hier:

Non-provit


Winnaar in de Categorie Non-profit werd dawn met hun concept Sta achter jouw held, waarbij voorbijgangers een selfie kunnen toevoegen aan uitingen van Oxfam Novib met mensen die opstaan voor gelijkheid – zo laat jij zien dat je de helden van Oxfam Novib ook steunt.

Jurian van der Hoeven
, strateeg en partner Dawn: "Als NGO ben je al snel een grote, gezichtsloze organisatie. Terwijl het altijd over mensenwerk gaat. Daarom willen wij met alles wat we voor Oxfam Novib doen de organisatie in de coulissen plaatsen en de helden en iedereen die achter hen staan in spotlight zetten. Met de Ocean challenge zagen we een kans om dat letterlijk in beeld te brengen."

Afgelopen week deden wij een interview met dawn co-CEO David Snellenberg. Luister dat interview hier:


www.ocean.nl


Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief