Marketing Report
Natwerk ontwikkelt campagne sportcollectie Ace & Tate nieuws

Natwerk ontwikkelt campagne sportcollectie Ace & Tate

Ace & Tate, het duurzame en innovatieve merk dat sinds 2013 brillen en accessoires maakt, heeft een sportcollectie gelanceerd. Alle brillen worden volledig in Amsterdam ontworpen, zo kunnen de brillen van hoogwaardige kwaliteit zijn met transparante prijzen.

De lancering van de sportlijn is een logische stap in de groei van het bedrijf. Waar sportbrillen meestal functie boven fashion stellen, biedt Ace & Tate nu een praktische en modieuze bril voor tijdens het sporten. Met een strak, minimalistisch design, verwisselbare glazen en helder zicht. Voor de lancering heeft Ace & Tate de handen ineengeslagen met Natwerk.

Ace & Tate is er voor de nieuwe generatie. De generatie die lekker recht door zee is, altijd toegankelijk, vooral niet te serieus en er verzorgd en goed uit wil zien. De doelgroep van Ace & Tate vindt de outfit misschien wel belangrijker dan de sport. Het is de aan het materiaal mag het niet liggen mentaliteit. Zo zagen we dat wielrennen tijdens corona ontzettend populair werd, wat een enorme run op luxe wielergear gaf. We hoeven geen prof te zijn om eruit te zien als prof. Dus je hoeft helemaal niet te kunnen skiën of snowboarden om er alsnog goed uit te zien op de piste. En je hoeft niet de nieuwe Tom Dumoulin te zijn om een mooie fietsbril te hebben. Het past bij de toon die Ace & Tate en Natwerk graag uitdragen, niet al te serieus en met een knipoog, met een herkenbaar inzicht uitvergroot.

Campagne

Het brillenmerk wil mensen aanmoedigen om dingen vanuit een ander perspectief te bekijken. Met de campagne worden mensen gevierd die zelfverzekerd genoeg zijn voor wat zelfspot. Omdat Ace & Tate niet alleen een nieuw product maar ook een nieuwe categorie geïntroduceerd heeft is er eerst een teasefase ontwikkeld. Om het product een verrassing te houden heeft Natwerk de dragers zonder bril afgebeeld. Na een weekje skiën in de zon, zit de bril afdruk nog op hun gezicht.

Vervolgens heeft Natwerk in samenwerking met social bureau Unlike en productiehuis Sticky Stuff een launch video gecreëerd en vijf tiktoks om de collectiecategorie te lanceren. Hier zien we de sporters in onverwachte situaties met de sportbril op. De video en TikToks zijn geïnspireerd door verschillende TikTok trends, zoals: actual vs. reality en you’re wonder how I got here. Hiermee leggen we de mogelijkheid open om in de toekomst verder door te gaan op dit domein.

www.natwerk.nl

www.aceandtate.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.