Marketing Report
Nederlandse danssector luidt noodklok via alliantie Dansondernemers.nl

Nederlandse danssector luidt noodklok via alliantie Dansondernemers.nl

De Nederlandse danssector heeft zich verenigd in een branche-alliantie onder de noemer Dansondernemers.nl. Daarmee wil de sector aandacht vragen voor de problemen in die sector en oplossingen aandragen. De schade voor alleen de danssportsector is volgens schattingen van NOC*NSF tot 1 augustus 2020 geraamd op meer dan 22 miljoen euro. De schade over de gehele danssector is vele malen groter omdat die meer omvat dan alleen de danssport.

Het gaat om 1,4 miljoen Nederlanders die in hun vrije tijd dansen, professionele dansers en danstopsporters. De maatregelen betekenen dat de regering tot in ieder geval 1 september 2020 dansscholen verbiedt te openen. Het platform Dansondernemers.nl vertegenwoordigt zowel partnerdansen waaronder salsa, bachata, tango, zouk en kizomba alsmede individuele dansen, danssporten, educatieve dansen, recreatieve dans voor kinderen en volwassen, gezondheidsdansen en de dans als kunstvorm.

De initiatiefnemers en vier dansbranche-organisaties hebben een protocol opgesteld met inachtneming van de 1,5 meter afstand. Bij partnerdansen wordt daarbij uitgegaan van dansen met vaste partners. Daarnaast wordt er aan de ministers van Volksgezondheid (Martin van Rijn, PvdA), Sociale Zaken (Wouter Koolmees, D66), Economische Zaken (Eric Wiebes, VVD) en Cultuur (Ingrid van Engelshoven, D66) aandacht gevraagd voor de mogelijkheden tot heropenen van de dansscholen en meer financiële tegemoetkomingen voor de schade die ze lijden. Organisatoren van dansfeesten zijn niet bij het initiatief betrokken.

Het initiatief is gestart door een aantal dansondernemers, waarbij verschillende organisaties zich hebben aangesloten. Neeltje Holland, directeur Royal Academy of Dance Benelux & Frankrijk samen met Wilco van der Burgt van de Nederlandse Vereniging van Dansleraren, Vincent Harry NBDO/Dansbelang en Jeffrey van Meerkerk van de Nederlandse Algemene Danssport Bond hebben in samenwerking met een aantal ondernemers het protocol geschreven.

Foto: Bailemos Amsterdam

www.dansondernemers.nl

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief