N=5 bedenkt huilend beeld voor het Aidsfonds

N=5 bedenkt huilend beeld voor het Aidsfonds

Het Aidsfonds onthult op Wereld Aids Dag een standbeeld op het Beursplein in Amsterdam. Het beeld, dat is bedacht door creatief bureau N=5, huilt realtime op het ritme van de aidsepidemie: één traan voor elke dode, elke 40 seconden. Daarmee maakt het de harde cijfers emotioneel invoelbaar en tastbaar. Het felroze beeld staat in een bassin met 32 miljoen tranen: de 32 miljoen dodelijke slachtoffers die aids sinds het begin van de epidemie heeft gemaakt.

Stefan Leendertse en Carsten van Berkel, creatieven bij N=5: "Steden staan vol met statische standbeelden. Die kennen we nu wel. Juist door de toevoeging van de onzichtbare techniek, een traan die realtime een statistiek symboliseert, krijgt het beeld van deze jonge vrouw de magie en impact die we zoeken."

Aids is nog altijd doodsoorzaak nummer één onder vrouwen jonger dan 50. Daarom hebben de makers gekozen voor een beeld van een jonge vrouw. Na de onthulling van het beeld start het Aidsfonds ook een onlinecontentcampagne waarin mensen die een geliefde hebben verloren aan aids de persoonlijke verhalen achter de tranen vertellen. Het beeld is tot en met 6 december 2019 te bezoeken.

www.nis5.nl
www.aidsfonds.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.