Oliver Yeboah aangesteld als CEO Blueplates

Oliver Yeboah aangesteld als CEO Blueplates

Oliver Yeboah wordt CEO van Blueplates, een online platform dat taxichauffeurs zonder eigen wagen koppelt aan auto’s die gedeeld worden. Recentelijk won het bedrijf de Taxi Innovatie Prijs 2022 voor de duurzame, milieuvriendelijke en toekomstbestendige oplossing om auto’s aan chauffeurs te kunnen koppelen. 

Met Blueplates kan een taxichauffeur in de rusturen van een andere chauffeur met zijn of haar auto rijden. Auto’s worden op een duurzame manier ingezet en taxichauffeurs worden financieel tegemoet gekomen als ze hun auto beschikbaar stellen. De taxichauffeur die een eigen wagen verhuurt, deelt de kosten. De chauffeur die de auto flexibel gebruikt, hoeft alleen te betalen voor het gebruik van de auto. De slimme technologie van het platform maakt dit allemaal mogelijk, evenals efficiënte administratieve afhandeling.

Uitstootvrije steden

Blueplates heeft als doel om bij te dragen aan de energietransitie, onder andere aan uitstootvrije steden in 2025. Veertien steden ondertekenden het convenant voor een uitstootvrije stad al. Daarmee worden zogenaamde groene zones, oftewel elektrisch rijden, gewaarborgd. Tot nu toe hebben zo’n dertig steden het voornemen om hieraan mee te werken. Blueplates wil uitstootvrije steden door middel van de diverse oplossingen voor iedere taxichauffeur mogelijk maken.

Oliver Yeboah: "Blueplates staat voor de blauwe kentekenplaten die taxichauffeurs in Nederland hebben. Ook staat blauw voor het gebruik van schone energie, slimme oplossingen en voor sociale impact. Met Blueplates gaan we niet alleen gefaseerd naar brandstofvrije auto’s – concreet betekent dit dat we op dit moment slechts nog 15 procent van onze wagens moeten omzetten, maar werken we aan een wezenlijke cultuurverandering onder de chauffeurs. Auto’s worden een middel in plaats van een emotioneel bezit."

Binnen de community van taxichauffeurs ondersteunt Blueplates de continuïteit van de bestuurders, terwijl de duurzaamheidsdoelstellingen zoals een vermindering van CO2-uitstoot centraal blijven staan. Door auto’s te delen, zijn er 50 procent minder taxi’s op de weg. De gemiddelde productie van een auto kost 30 ton aan CO2. Dit betekent een besparing van 30.000 ton CO2 in twee jaar.

www.blueplates.app

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.