Marketing Report
Omzet werkplatform Maqqie stijgt 550 procent in 2020

Omzet werkplatform Maqqie stijgt 550 procent in 2020

Het online werkplatform Maqqie rapporteerde een flinke groei in 2020, waarin het 5,5 keer zoveel omzet draaide als in het voorgaande jaar.

Pieter Jacob Leenman, founder en CEO van Maqqie: “Wij zijn in 2017 begonnen met ons online werkplatform, omdat wij van mening waren, en zijn, dat samenwerken via platforms eerlijker en makkelijker kan. Zowel voor de werkgever, als voor de werknemer of zelfstandige. Daar is nog steeds veel over te doen. We startten Maqqie met twee personen en inmiddels bestaat de organisatie uit 25 medewerkers.”

Maqqie is een online werkplatform voor werkgevers en werknemers dat ervoor zorgt dat samenwerkingen snel, eenvoudig én eerlijk tot stand komen. En het faciliteert de afwikkeling: uren- en onkostenregistratie, verloning, facturatie en uitbetaling. De managementtool is eenvoudig te gebruiken via een app.

Pieter Jacob Leenman: “Wij zien in de toekomst een fluïde arbeidsmarkt ontstaan waarbij online platforms vraag en aanbod matchen en de samenwerking juridisch en financieel afwikkelen. Zonder dat dit ten koste gaat van sociale zekerheid. Zo flexibel of vast als bij de situatie past. Samenwerken via platformen is tot op heden nog onvoldoende ingeburgerd als risicoloos alternatief voor zelf personeel in dienst nemen. Dat zijn wij aan het veranderen.”

In 2018 behaalde Maqqie een omzet van ruim 55.000 euro. Dit bedrag vertienvoudigden het bedrijf een jaar later met een omzet van ruim 600.000 euro in 2019. In 2020 vond een groei van 550 procent plaats en behaalde de onderneming een omzet van ruim 3,3 miljoen euro.

Mede-oprichter van Maqqie Martijn den Besten was onlangs te gast bij Marketing Report Radio. Beluister hier het interview:

www.maqqie.nl

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief