Marketing Report
[Onderzoek] Jellow: groeiende vraag naar gespecialiseerde freelancers

[Onderzoek] Jellow: groeiende vraag naar gespecialiseerde freelancers

De vraag naar gespecialiseerde freelancers is enorm groeiende. Dit concludeert Jellow op basis van een onderzoek bij haar 42.000 ingeschreven freelancers. Dit komt doordat bedrijven nu vaker projectmatig werken en hiervoor een freelancer inhuren.

Het aantal freelance opdrachten binnen web- en app-development steeg met 106 procent. De vraag naar online specialisme steeg met 373 procent ten opzichte van voor de corona-uitbraak.  

Lars Evers, CEO Jellow Nederland: “Dit is erg positief natuurlijk, in vergelijking met de eerdere berichten waaruit bleek dat het aantal freelance opdrachten erg gedaald zijn. Binnen Jellow is de vraag naar specialisten in web- en app-development over het algemeen populair. Maar juist in deze tijd merken we vooral de vraag naar online specialismen ook stijgt, zoals SEA-, SEO-, Facebook-, en content marketeer is groot. Waar we bij Jellow met name trots op zijn is dat de meeste freelancers in deze schaarse vakgebieden in onze netwerk zitten.”

Tijdens de start van de corona-uitbraak sneden bedrijven als eerst in freelance contracten en werden deze taken zo goed als het kon verdeeld onder vaste medewerkers. De flexibele werkvorm werkte op dat moment voor veel freelancers tegen en zij zagen hun inkomsten dalen. Maar nu nog geen jaar later blijken de rollen omgedraaid te zijn en is er juist meer dan ooit vraag naar freelance specialisten.

www.jellow.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief