Marketing Report
[Onderzoek] Meisjes vaker op sociale netwerken dan jongens

[Onderzoek] Meisjes vaker op sociale netwerken dan jongens

Bijna alle jongeren zijn dagelijks online. Meisjes zijn vaker actief op sociale netwerken dan jongens. Dat meldt het CBS.

Een grote meerderheid van de jongeren van 12 tot 25 jaar gebruikt (bijna) elke dag internet. Meisjes gebruiken het internet vaker dan jongens voor sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, Instagram of Snapchat. Het gebruik van mobiele telefoons, laptops en spelcomputers met internetverbinding nam tussen 2012 en 2018 toe.

In 2018 gebruikte 95 procent van de jongeren vrijwel dagelijks internet. Dat is ongeveer even veel als zes jaar daarvoor. De manier waarop jongeren internetten is wel veranderd. Net als bij andere leeftijdsgroepen maken ook jongeren steeds minder gebruik van een pc of desktop, maar gebruiken ze vaker hun telefoon. In 2012 gebruikte 86 procent van de jongeren internet op een mobiele telefoon, in 2018 was dit 99 procent.

Actief op sociale media

Sociale netwerken worden door 87 procent van de jongeren gebruikt. Deze sociale media worden steeds vaker gebruikt om te chatten. Vorig jaar deed 94 procent van de jongeren dat, tegen 67 procent in 2012. LinkedIn is populairder geworden, inmiddels zit een kwart van de jongeren op dit zakelijke netwerk tegen 14 procent zes jaar eerder.

Meisjes gebruiken vaker sociale netwerken als Facebook en Instagram dan jongens. In 2018 gebruikte 91 procent van hen deze netwerken, tegen 83 procent van de jongens. Bij andere online communicatievormen zijn er vrijwel geen verschillen tussen jongens en meisjes. Wel bij de gebruikte apparaten. Van de jongens gebruikte 70 procent een pc om te internetten, bij meisjes is dit 56 procent.

Foto: Pixabay

www.cbs.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief