Marketing Report
Milkshake Research doet grootschalig onderzoek naar impact van UX research

Milkshake Research doet grootschalig onderzoek naar impact van UX research

Goed nieuws voor iedereen die iets met digital doet: onderzoeksbureau Milkshake Research presenteert het eerste grootschalige onderzoek naar de impact van UX research op organisaties in Nederland. In de UX Research Monitor 2020 staan alle unieke en actiegerichte uitkomsten.

Als vakgebied komt UX research pas net om de hoek kijken en voor veel organisaties is het nog geen standaard kost. Toch is écht begrijpen wat je gebruikers willen belangrijker dan ooit, zeker vanwege COVID-19 en de daarmee versnelde digitalisering. UX research verbetert immers je besluitvorming, maakt je designprocessen efficiënter en zorgt dat je de plank niet misslaat bij het introduceren van nieuwe producten of diensten. Bovendien helpt het je op conversie te sturen. 

Logischerwijs investeren steeds meer organisaties in UX research. Maar ondanks de toenemende populariteit is nog vrij weinig bekend over de impact van UX research op de strategie en bedrijfsresultaten. De UX Research Monitor 2020 brengt hier verandering in.

Het Nederlandse onderzoek is uitgevoerd onder meer dan 350 professionals in design, development, digital strategy en marketing. Het legt uit hoe UX research de basis legt voor je user-centered strategy, wat de voordelen zijn voor je organisatie en hoe je UX research het best kan implementeren - inclusief best practices. Ook op de toekomst van UX research gaat het report dieper in.

Nadia Tammes Buirs, Managing Director, Milkshake Research: “Als onderzoeksbureau is Milkshake Research niet alleen digitaal dienstverlener - we staan echt middenin de UX research community. Die kennis willen we delen, zeker in deze moeilijke tijd waarin begrip van de eindgebruiker zo belangrijk is. De inzichten uit de UX Monitor stellen bedrijven in staat om hun eigen UX research-praktijk te vergelijken met die van andere organisaties. En als blijkt dat er nog meer te halen valt? Dan helpen we ze daar graag bij.”

Kortom, de UX Research Monitor 2020 is feitelijk verplichte kost voor iedereen van designer tot digital strategist. Hebben? Download het gratis report hier.

www.milkshake-research.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.