[Onderzoek] Quadia: Albert Heijn actiefste merk in online video

[Onderzoek] Quadia: Albert Heijn actiefste merk in online video

Albert Heijn is het actiefste merk van Nederland op het gebied van online video. Dat blijkt uit de Branding Broadcasting Barometer, een onderzoek dat is uitgevoerd door Quadia. Ziggo en Heineken eindigen op de tweede en derde plek.

In het onderzoek is gekeken naar tien verschillende factoren. Albert Heijn scoorde met name vanwege Allerhande het beste op bijna alle onderzochte factoren. Ziggo behaalde een tweede plek, onder meer vanwege het hoge aantal video’s dat het bedrijf online heeft staan (bijna 3300). Heineken, de nummer drie, had verreweg de meeste YouTube-abonnees. KLM, dat als vijfde eindigde in het onderzoek, had de meest populaire YouTube-video.

De volledige toptien is:

  1. Albert Heijn
  2. Ziggo
  3. Heineken
  4. Philips
  5. KLM
  6. ABN AMRO
  7. Rabobank
  8. Aegon
  9. Shell
  10. ING

 

Opvallend is dat er veel bedrijven uit de finance-sector in de top van de lijst zitten. Verder bestaat de toptien vooral uit bedrijven die zich (met name) op consumenten richten. NXP is het hoogst genoteerde B2B-merk op de elfde plek.

Nico Verspaget, directeur bij Quadia: “Online video wordt door bedrijven steeds vaker ingezet. Dat is niet nieuw, we zien dit al jaren terugkomen in onze jaarlijkse Online Video Monitor. Maar we waren ook benieuwd naar welke merken het zo professioneel aanpakken dat ze in Nederland vooroplopen en zelfs concurreren met de traditionele media. Om een goede afweging te kunnen maken, hebben we verschillende factoren meegenomen en dus niet alleen het aantal video's dat door bedrijven wordt geproduceerd. We keken ook naar betrokkenheid in en van hun doelgroep. Wat ook een belangrijk onderdeel was van het onderzoek, was of video binnen deze bedrijven al regelmatig wordt ingezet als primaire vorm van communicatie, bijvoorbeeld bij nieuws- of blogberichten.”

nl.quadia.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.