Marketing Report
Online supermarkt Picnic start proef met zakelijke leveringen

Online supermarkt Picnic start proef met zakelijke leveringen

Online supermarkt Picnic start vandaag een pilot met het gratis en duurzaam bezorgen van boodschappen bij zakelijke klanten. In Leiden, Zoetermeer en Hoofddorp kunnen bedrijven voortaan bestellen en in de ochtend worden beleverd, zodat bijvoorbeeld alles tijdig voor de lunch binnen is. Voor deze nieuwe groep klanten zullen aparte pagina’s in de app verschijnen om het bestellen nog makkelijker te maken.

Bedrijven die de boodschappen vóór 13:00 uur via de app bestellen, krijgen deze de volgende ochtend tussen 09:00 en 13:00 uur geleverd. De boodschappen voor de lunch, koffie en vrijdagmiddagborrel worden vervolgens gratis en tegen de laagste prijs op kantoor bezorgd. De elektrische bezorgwagentjes van Picnic zijn milieuvriendelijk en compact, waardoor ze de wegen niet blokkeren bij het uitladen van een bestelling.

Michiel Muller, mede-oprichter Picnic: "Er was veel vraag vanuit bedrijven of ze bij ons konden bestellen, maar ze wilden de boodschappen dan wel ’s ochtends bezorgd krijgen. Daarom starten we nu in Leiden, Zoetermeer en Hoofddorp met deze ochtendbezorging, zodat men via Picnic de lunch kan laten bezorgen en zelf geen tijd kwijt is met naar de winkel gaan. De pilot zal duidelijk maken hoeveel belangstelling er in de zakelijke markt is voor de innovatieve dienst. “We gaan nu dus uitbreiden naar bedrijfsterreinen met onze bezorging. Met alle feedback die we tijdens de pilot van bedrijven krijgen kunnen we het aanbod verder verbeteren voor een eventuele landelijke uitrol.'

Zakelijke klanten bestellen net als consumenten via de gebruiksvriendelijke Picnic-app. Indien gewenst kunnen meerdere collega’s de app met hetzelfde zakelijke account gebruiken, waardoor iedereen boodschappen aan de bestelling toe kan voegen. De betaling vindt plaats via iDeal  of een (eenmalige) automatische incasso, de factuur wordt naar de eigenaar van het account gemaild. Zakelijke klanten die zich aan willen melden kunnen in het startscherm van de app kiezen voor het aanmaken van een zakelijk account.

www.picnic.nl

 

 

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief