Marketing Report
Opel lanceert meer modellen elektrische auto’s nieuws

Opel lanceert meer modellen elektrische auto’s

Opel telt dit jaar elf modellen die leverbaar zijn met een geëlektrificeerde aandrijflijn. Dat is inclusief het hele gamma van lichte bedrijfswagens. Op weg naar een emissievrije vloot zullen sommige modellen vanaf nu alleen nog verkrijgbaar zijn met volledig elektrische aandrijving. Dat zijn de Opel Combo Life, Vivaro Combi en Zafira Life.

In Nederland is de aanschaf van elektrische modellen bovendien extra aantrekkelijk door de per 3 januari 2022 ingevoerde subsidieregeling (SEPP), waarmee particuliere kopers van een nieuwe elektrische auto aanspraak kunnen maken op 3350 euro aan subsidie.

Uwe Hochgeschurtz, Opel CEO: “Er is geen alternatief voor elektrificatie. Nu al tekent zich bij ons de snelle verandering af: met ingang van 2024 bieden we een geëlektrificeerde versie van elk Opel-model. Met andere woorden, de opvolgers van de Crossland en Insignia zullen ook een elektrische aandrijflijn krijgen. We maken verder een duidelijk statement: per 2028 verkopen we in Europa alleen nog batterij-elektrische voertuigen.”

In het vroege voorjaar start de levering van de Astra vijfdeurs, waarvan ook een Plug-in Hybrid beschikbaar is. In 2023 komt de volledig elektrisch aangedreven Astra-e. Nu al heeft Opel diverse puur elektrische modellen, van de compacte Corsa-e tot en met de grote Opel Movano-e bestelbus.

www.opel.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief