Marketing Report
Open Now maakt campagne Misbruik Prostituees door Klanten voor Ministerie van Justitie & Veiligheid

Open Now maakt campagne Misbruik Prostituees door Klanten voor Ministerie van Justitie & Veiligheid

Vanaf 1 januari 2022 zijn klanten van prostituees strafbaar wanneer zij een seksuele dienst afnemen bij sekswerkers van wie zij weten of vermoeden dat er sprake is van dwang, uitbuiting of mensenhandel. Om klanten te informeren dat zij strafbaar zijn als zij toch van hen seks kopen én/of van minderjarigen, en als ze misstanden niet melden, start het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met DOT - coalitie van Dijksterhuis & van Baaren, Open Now & TBWA - de campagne Niet alles is wat het lijkt.

Het beroep van sekswerker is legaal in Nederland. Het gaat vaak goed in de sekswerkbranche, maar er zijn ook situaties die niet in de haak zijn. Er is soms sprake van (minderjarige) vrouwen en mannen die kwetsbaar zijn of niet vrijwillig werken.

Lukas van de Ven, Creative Director bij Open Now: “In de campagne zien we, terwijl de piano de tonen van Kronenburgerpark van Frank Boeijen laat horen, hoe het bekende rode licht de harde werkelijkheid in sommige situaties verhult. Pas als het rode licht létterlijk uitgaat wordt zichtbaar dat er sprake is van misstanden.”

De campagne sluit af met de URL: veiligerafspreken.nl. Deze URL geeft aan dat de klant zelf verantwoordelijk is voor zijn of haar keuze. Op de website vind je informatie over de nieuwe wet en hoe je wel veiliger kunt afspreken. De campagne is te zien op social media, in online-advertenties en outdoor.

www.veiligerafspreken.nl
 

Credits

Creatie & productie: Open Now | Regie & Fotografie: Jaap Vliegenthart | Postproductie: Captcha Amsterdam | Geluid & sounddesign: Public Audio, Frank Boeijen | PR: HvDM Public Relations | Verantwoordelijk bij Ministerie van Justitie & Veiligheid: Simone van Straalen

www.opennow.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief