Marketing Report
Outbrain lanceert Click-to-Watch-videoformat

Outbrain lanceert Click-to-Watch-videoformat

Online advertentieplatform Outbrain introduceert het Click-to-Watch-videoformat. Peugeot testte onlangs deze manier van adverteren.

Outbrains Click-to-Watch video geeft merken een platform om in contact te komen met hun doelgroep en tegelijkertijd betrokkenheid en touchpoints creëren door middel van storytelling. Het native videoformaat is volledig opt-in. Hierdoor kan de gebruiker zelf beslissen of hij deelneemt.

Peugeot heeft onlangs Outbrains video-oplossing getest en vergeleken met de eigen campagnes. Peugeot wilde samen met Mediacom nieuwe uitzendmogelijkheden verkennen. Naast het afrondingspercentage wilde Peugeot weten hoe het product de naamsbekendheid zou beïnvloeden.

Er waren twee groepen: een groep die de video had gezien en een groep die hem niet had gezien. Beide groepen werden benaderd met een quiz waarin branding issues en andere vragen werden gecombineerd. Nielsen heeft betere resultaten gemeten in de groep die de video had gezien, wat resulteert in een hogere betrokkenheid en belangstelling. De Click-to-Watch ervaring zorgde voor een hogere spontane aanbeveling (+20 procent) en het onthouden van behaalde resultaten (+24 procent).

Nick Kalse, Managing Director, Outbrain Netherlands: “Met dit format treden we met sterke ambities toe op de markt. Minder klik om over te slaan en meer klik om te kijken is de belofte die wij doen. Wij geloven dat het noodzakelijk is om de ervaring en het bekijken van online videoreclame te veranderen.”

Op basis van een CPC-model betalen adverteerders alleen voor de daadwerkelijke gekeken video's. Bovendien wordt de video pas gelanceerd in een volledig scherm wanneer hij door de gebruiker wordt gekozen.

www.outbrain.com

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie 

Abonneer je op onze nieuwsbrief