Marketing Report
Overheidscampagne Fit op Jouw Manier van start

Overheidscampagne Fit op Jouw Manier van start

Onder de noemer Fit op Jouw Manier is een campagne van het ministerie van VWS van start gegaan over een gezonde leefstijl. De campagne is ontwikkeld door Roorda Reclamebureau. Staatssecretaris Paul Blokhuis (ChristenUnie) heeft de campagne gelanceerd.

Paul Blokhuis, staatssecretaris van VWS: “Lekker in je vel zitten met meer weerstand en energie willen we allemaal. Maar het is niet zo eenvoudig om met gezonder leven te beginnen. Er zijn 1001 tips en adviezen waardoor het soms lijkt alsof je je hele leven ervoor moet omgooien. Voor veel mensen is dat een reden om het nog even uit te stellen. Ik denk dat we dat allemaal herkennen. Deze campagne probeert dat te doorbreken. Door duidelijk te maken dat kleine stapjes zeker ook de moeite waard zijn en dat er voor iedereen een manier te vinden is om te beginnen."

De Fit Op Jouw Manier Campagne bestaat onder andere uit televisie- en radiospotjes en een speciale website. Op deze site worden mensen op een laagdrempelige manier geholpen met allerlei adviezen die bijdragen aan een gezondere leefstijl. Hier schotelt de website net zo lang gezonde tips voor tot er iets bij zit dat past bij de bezoeker. Onder de campagne is de muziek van de hit It wasn’t me van Shaggy (2001) te horen. De Nederlandstalige remake zorgt ervoor dat bezoekers bij het zien of horen van de campagne niet stil kunnen blijven zitten.

Joeri Jansen, creatief directeur Roorda Reclamebureau: “Tijdens co-creatie sessies met de doelgroep, ontdekten we dat er steeds excuses werden gezocht waarom een gezond advies niet zou werken. Vanuit dat inzicht ontstond het idee om juist die weerstand onderdeel te maken van de campagne en de doelgroep in de campagne en op de website een eindeloze variatie aan voorbeelden voor te schotelen. Net zo lang tot er een voorstel bij zit dat bij jou past.”


De coronacrisis maakt extra zichtbaar hoe belangrijk een gezonde leefstijl is. Eind 2020 hebben artsen, wetenschappers en bestuurders in een gezamenlijke oproep benadrukt dat overgewicht bij coronaviruspatiënten de kans op een ongunstig ziektebeloop vergroot. Daarbij geven de experts duidelijk aan dat ook kleine veranderingen in leefstijl – bijvoorbeeld dagelijks wandelen, goed slapen en gezonder eten – binnen enkele weken een positief effect kunnen hebben op je weerstand. Ook het risico op aandoeningen als kanker, hart- en vaatziekten en depressie wordt verklein met een gezondere leefstijl.

www.roorda.nl
www.rijksoverheid.nl
www.fitopjouwmanier.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief