Marketing Report
Overname afgerond: T-Mobile Netherlands in handen van private-equitypartijen nieuws

Overname afgerond: T-Mobile Netherlands in handen van private-equitypartijen

T-Mobile is op 31 maart 2022 in handen gekomen van de private equitypartijen Warburg Pincus en Apax Funds. Daarmee heeft Deutsche Telekom na bijna 20 jaar afscheid genomen van diens Nederlandse consumentenbedrijf nadat het in september 2002 Ben overnam en in 2007 het toenmalige Orange inlijfde. Op 2 januari 2019 werd met de overname van Tele2 Netherlands voor 25 procent eigenaar van het bedrijf. Ook Tele2 heeft zijn belang verkocht. De totale verkoopopbrengst bedraagt 5,1 miljard euro.

Olaf Swantee is benoemd als voorzitter van de Raad van Commissarissen van T-Mobile Nederland. Søren Abildgaard blijft de CEO van T-Mobile Nederland.

Directieteam blijft

Apax en Warburg Pincus zullen samenwerken met het directieteam en steunen de strategie van de organisatie waarbij ze zich blijven focussen op innovatie en groei van het indrukwekkende klantenbestand. Na de overname zal T-Mobile Nederland met zijn vier merken - T-Mobile, Tele2, Ben en Simpel - actief blijven op de Nederlandse markt. Voor gebruik van het merk T-Mobile is een overeenkomst met Deutsche Telekom gesloten en voor Tele2 met Tele2.

Glasvezel


Deutsche Telekom blijft via DTCP Infra samen met private-equitypartij KKR actief in Nederland met het aanleggen en beheren van glasvezelnetten via Open Dutch Fiber waarbij T-Mobile Netherlands preferente aanbieder is. Apax en Warburg Pincus hebben ervaring met telecommunicatiebedrijven. Zo verdiende Warburg Pincus miljarden door Ziggo naar de beurs te brengen en uiteindelijk te laten overnemen door Liberty Global. De private-equitypartijen die doorgaan bedrijven schulden opleggen om onder meer de overnames te laten financieren, beschouwt T-Mobile Nederland als een organisatie met een sterke basis en verder groeipotentieel.

Reacites


Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland: "Apax en Warburg Pincus hebben onze strategie als challenger op de Nederlandse markt op kwaliteit, prijs en klantenservice omarmd. Wij blijven ons inzetten om de best mogelijke klantervaring te bieden, dat wordt ondersteund door een uitmuntend mobiel netwerk dat tot de beste ter wereld behoort. Dankzij onze voortdurende focus op innovatie is T-Mobile Nederland uitgegroeid tot een toonaangevende provider. We zijn de eerste mobiele aanbieder die Unlimited en landelijk 5G aanbiedt in Nederland. Met onze ambitie om supersnel glasvezelinternet aan te kunnen bieden aan meer dan 3 miljoen huishoudens tegen een betaalbare prijs, zullen we de concurrentie nog meer uitdagen."

Olaf Swantee
, voorzitter van de Raad van Commissarissen, T-Mobile Nederland: ''Ik verheug mij erop om als voorzitter toe te treden tot de Raad van Commissarissen van T-Mobile Nederland en ik kijk ernaar uit om nauwer samen te werken met het directieteam en de medewerkers. Samen zullen we ervoor zorgen dat T-Mobile Nederland haar positie als toonaangevende telco in Nederland versterkt in de ogen van haar medewerkers, haar klanten en haar aandeelhouders. De mensen van T-Mobile Nederland hebben met succes een sterke basis gelegd en wij zullen hierop voortbouwen door nieuwe Nederlandse en wereldwijde benchmarks in de telecommunicatie-industrie te zetten."

René Obermann, mede-hoofd Europa en Managing Director bij Warburg Pincus Deutschland en ex-topman van Ziggo: “De getalenteerde mensen bij T-Mobile Nederland hebben ongelooflijk hard gewerkt om van het bedrijf de toonaangevende mobiele provider in Nederland te maken, door ultrasnelle betaalbare connectiviteit te bieden waar deze beschikbaar is en een eersteklas klantervaring, terwijl het bedrijf voortdurend innoveert en de klantenservice verbetert. We geloven dat het bedrijf het potentieel heeft om deze ontwikkelingen nog verder te versterken en we kijken ernaar uit om samen met het directieteam verder te investeren in mensen en hun vaardigheden, next generation netwerken en digitale diensten te verhogen."

René Obermann hieldt volgens Bild am Sonntag in 2014 circa 5,7 miljoen over aan de verkoop van Ziggo. Apax was van 2004 tot 2007 eigenaar van het toenmalige PCM Uitgevers (nu DPG Media Nederland) waarover het Amsterdamse gerechtshof oordeelde dat er wanbeleid is gevoerd.

Gabriele Cipparrone, partner bij Apax: "T-Mobile Nederland heeft een sterke merkbekendheid en is dankzij het uitstekende werk van haar directieteam en medewerkers de grootste mobiele aanbieder in Nederland geworden, met een groeiend marktaandeel in vaste breedband via toekomstbestendige glasvezeltechnologie. We kijken ernaar uit om samen te werken met Olaf, Søren en het team om de aanhoudende groei van het bedrijf te ondersteunen, gedreven door een superieur mobiel netwerk, een groeiend glasvezel klantenbestand en een uitstekende klantenservice."

www.telekom.com

www.t-mobile.nl
www.tele2.com
www.apax.com

www.warburgpincus.com

Abonneer je op onze nieuwsbrief