PAKT lanceert content productiehuis Rabbit's Foot Studios

PAKT lanceert content productiehuis Rabbit's Foot Studios

PAKT lanceert haar tweede bedrijf in Stockholm, Zweden: Rabbit’s Foot Studios (RFS). RFS zal zich exclusief richten op het maken van (marketing)content voor de gaming-industrie. 

Expertise 3D-animatie

De gaming-industrie in Zweden behoort tot de grootste ter wereld en games zijn inmiddels het grootste exportproduct van het land. De expertise voor 3D-animatie en het maken van specifieke content voor gaming zit diep verankerd in het team van RFS. Naast de creatieve directie en het 3D-animatie team hebben zich verschillende regisseurs aan RFS verbonden, onder wie Laurent Clermont, Yulian Sanchez-Ojanen, Robin Peters en Volstok. 

Maken van forever content

Alexander Aaseby Knyphausen, MD Rabbit's Foot Studios: "Het hoogst haalbare voor een game is het worden van een forever game. Wij hebben het binnen PAKT ontwikkelde modulaire productiesysteem aangepast naar het maken van forever content, dat wil zeggen dat we op alle relevante kanalen constant de game ondersteunen met content. Dan moet je denken aan trailers voor nieuwe levels, social content en content gemaakt met influencers binnen de internationale gaming community."

Maurice Wenneker, Co-CEO PAKT: "Na de start van PAKT in Zweden met de overname van Bsmart zijn we na een jaar alweer toe aan de volgende stap. Binnen de strategie van PAKT zetten we verschillende content specialisten bij elkaar in een Europees ecosysteem zodat klanten hun voordeel kunnen doen met de synergie tussen onze bedrijven. Rabbit’s Foot Studios is nummer 8 in dat ecosysteem."

Maartje van Wijk, Co-CEO PAKT: "Onder de radar werken we al langer voor de gaming-industrie. De laatste trailer die we maakten voor Minecraft haalde binnen no-time meer dan 10 miljoen views op YouTube. Dat geeft het potentieel voor goede gaming content wel aan. Met Rabbit’s Foot Studios laten we als PAKT zien dat we de ambitie hebben om een serieuze speler te worden binnen de gaming-content-wereld."

PAKT is een Europees ecosystem van acht productiebedrijven die met een team van 135 FTE’s quality content at scale creëren. PAKT heeft studio's en kantoren in Nederland, België en Zweden.

www.pakt.co

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.