PLUS bouwt duurzaam distributiecentrum in Deventer

PLUS bouwt duurzaam distributiecentrum in Deventer

PLUS gaat een modern en duurzaam distributiecentrum ontwikkelen voor de levering van versproducten. Op A1 Bedrijvenpark West in Deventer wordt er samen met projectontwikkelaar HBC op 13 hectare grond een toekomstbestendig distributiecentrum ontwikkeld en gebouwd.

Rowell Versleijen, directeur supply chain: “Samen hebben we enorme groeiambities. En om voorbereid te zijn op groei, is een nieuw, toekomstbestendig vers-distributiecentrum nodig. Vanuit deze locatie in Deventer en de bestaande locatie in Barendrecht worden straks al onze winkels dagelijks voorzien van alle versproducten.”

Hoge duurzaamheidsambities

PLUS en Coop vormen door de fusie de derde grootste servicesupermarkt van Nederland. PLUS streeft naar het opleveren van een pand dat aan de hoogste en meest recente duurzaamheidseisen en -wensen voldoet. Zo gaat de supermarkt energie opwekken met een eigen zonnestroominstallatie. Daarnaast kan de organisatie haar emballage-activiteiten in het nieuwe pand weer onder één dak onderbrengen.

Belangrijke functie in de regio

Coop heeft al een vers-distributiecentrum in Deventer, in de Solingenstraat, dat verhuist naar de nieuwe locatie zodra de nieuwbouw klaar is. De belangrijke werkgeversrol die Coop in Deventer vervult, blijft onder de vlag van PLUS dus intact en wordt uitgebreid vanwege de groeiambities.

Het distributiecentrum van PLUS wordt naar verwachting opgeleverd in het eerste kwartaal van 2024.

www.plus.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.