Pathé Ede heropend door René Verhulst, Jacques Hoendervangers en Bart van Schooten

Pathé Ede heropend door René Verhulst, Jacques Hoendervangers en Bart van Schooten

René Verhulst (de burgemeester van Ede), Jacques Hoendervangers (de algemeen Directeur van Pathé) en Bart van Schooten (theatermanager van Pathé Ede) hebben het verbouwde Pathé Ede heropend met een druk op een knop.
Vrijwel alle zalen van Pathé Ede zijn voortaan uitgerust met comfortabele Relax Seats, vernieuwde wandbekleding, vernieuwd tapijt, betere verlichting en vergrote1 filmdoeken van muur tot muur.

Daarnaast is zaal 1 uitgerust met Dolby Atmos voor een betere geluidsbeleving. Bezoekers worden zo verrast met een extra comfortabele bioscoopervaring.  

Nadat in februari 2023 de eerste Relax Seats-zaal werd geopend, zijn nu ook alle overige zalen van Pathé Ede voorzien van deze verstelbare stoelen. Presentator Martine Hauwert, bekend van verschillende tv- en radioprogramma’s, hostte de feestelijke avond. De opening werd groots gevierd met onder andere een rode loper, feestelijke borrel, confetti en muziek.  

René Verhulst, burgemeester van Ede: “Pathé Ede is een belangrijke uitgaansplek in Ede, het is één van de drukbezochtste vrijetijdsbestedingen in Ede en omstreken. Het is daarom ook heel fijn dat Pathé blijft innoveren om haar bezoekers een maximale filmbeleving te kunnen geven. Daarnaast dient Pathé Ede als een mooie plek voor het organiseren van evenementen en bedrijfsbijeenkomsten. Zo beleefden we premières van de films Wild en Wolf, waarin de Veluwe een belangrijke rol speelt. Ook is Pathé Ede actief betrokken bij de Airborne, de herdenking van de Slag om Arnhem in 1944.”

Bart van Schooten, theatermanager van Pathé Ede: “De verbouwde zalen met Relax Seats en zaal 1 met Dolby Atmos worden sinds de opening van de eerste zaal erg goed bezocht. Tienduizenden inwoners van Ede en de omliggende gemeenten hebben al samen met hun familie en vrienden genoten van de beste films op het grote doek.

Bezoekers geven aan te genieten van het extra comfort van de verstelbare stoelen, én de tafeltjes waar zij hun eten en drinken kunnen neerzetten. Ook voor de vele evenementen die in Pathé Ede worden georganiseerd is deze upgrade een mooie toevoeging.”

Relax Seats

De Pathé ‘Relax Seat’ is een elektrisch verstelbare stoel. Met een knop kan de bezoeker de rugleuning en voetenbank instellen naar zijn of haar favoriete stand. Iedere stoel is ook voorzien van een tafeltje, waar bezoekers makkelijk een hapje en drankje op kunnen plaatsen. Uiteraard zijn de Relax Seats-zalen zo opgebouwd dat de bezoeker vanaf iedere stoel perfect zicht heeft op het doek. Pathé plaatste eerder al de Relax Seats in alle zalen van Pathé Breda, Pathé Eindhoven, Pathé Leeuwarden, Pathé Haarlem en recentelijk in de onlangs geopende bioscoop Pathé Ypenburg.  

Dolby Atmos

Zaal 1 heeft een extra upgrade gekregen met de toevoeging van Dolby Atmos. Door de curve in de zaal en stoelen wordt een 3D-geluidseffect gecreëerd. Daarnaast zijn de geluidsspeakers overal in de zaal geplaatst en kunnen zij ieder afzonderlijk geluid weergeven, waardoor de bezoeker een nog betere beleving heeft. Hierdoor wordt de ervaring van het geluid nog echter en meeslepender en kunnen bezoekers het geluid niet alleen horen, maar ook voelen.

Filmprogrammering

Pathé Ede vertoont een diverse filmprogrammering met voor ieder wat wils, zoals bezoekers van Pathé gewend zijn. Films die thans draaien zijn onder meer The Super Mario Bros. Movie, Guardians of the Galaxy Vol. 3, Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves en John Wick 4. Daar komen binnenkort ook titels als Fast X, en The Little Mermaid en Indiana Jones and the Dial of Destiny bij.

www.pathe.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.