Pathé en Hidden Disabilities Sunflower organiseren Autisme Tour nieuws

Pathé en Hidden Disabilities Sunflower organiseren Autisme Tour

Pathé organiseerde op Wereld Autisme Dag in samenwerking met belangenorganisatie Hidden Disabilities Sunflower een Autisme Tour in Pathé City in Amsterdam. De 16 deelnemers aan de kosteloze tour ontvingen een deelnamecertificaat en zagen Dungeon & Dragons – Honor Among Thieves.

Autisme Tour

Dit is de eerste keer dat Pathé een Autisme Tour organiseerde. De beschikbare plekken voor de tour waren heel snel na de aankondiging via de social kanalen van Hidden Disabilities Sunflower vergeven. De deelnemers werden in twee groepen verdeeld om voor minder prikkels te zorgen tijdens de rondleiding. Tijdens de rondleiding werden alle contactpunten tijdens een bioscoopbezoek van binnenkomst tot vertrek langsgegaan. Van het online kopen van een ticket en het parkeren van de fiets of auto, tot het kopen van een hapje/drankje en het vinden van de bioscoopzaal en -stoel: alle stappen werden doorlopen om de deelnemers met autisme een fijn bioscoopuitje te bezorgen. Daarnaast werden zij ook meegenomen achter de schermen, zagen zij de projectieruimtes en mochten uiteraard hun eigen bak popcorn scheppen. 

Jacques Hoendervangers, algemeen directeur Pathé Theatres: "Wij vinden het belangrijk dat onze bioscopen toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht achtergrond, inkomen, leeftijd of beperking. Dus ook voor mensen die het door hun autisme wellicht spannend vinden om naar een bioscoop te gaan. Met deze tour konden wij samen met Hidden Disablities Sunflower op een laagdrempelige wijze mensen met autisme alle stappen van een bioscoopbezoek te laten ervaren. Zodat zij zich bekender, prettiger en veiliger voelen in de bioscoop en daarmee hopelijk met meer plezier kunnen genieten van een filmuitje.” 

Hidden Disabilties Sunflower

Hidden Disabilities Sunflower is een internationale belangenorganisatie voor mensen met een niet-zichtbare beperking. Pathé en Hidden Disabilities Sunflower werken sinds vorig jaar samen. Medewerkers van de bioscoopketen zijn getraind om de Sunflower Keycord te herkennen en daarmee kunnen ze helpen om het bioscoopbezoek van mensen met een niet-zichtbare beperking plezieriger te maken. 

Kees Hoekstra, Regional Director Netherlands & Belgium Hidden Disabilities Sunflower: "Mensen met autisme kunnen spanning en ongemak ervaren bij een bioscoopbezoek omdat zij geen controle hebben over wat er gebeurt. En daarom is het voor deze groep fijn om te weten wat er achter de schermen plaatsvindt. We zijn erg blij dat grote bedrijven zoals Pathé zich op deze manier inzetten voor deze doelgroep. De tour was binnen no-time vol, dus dat geeft ook aan dat dit een sterke wens is voor de doelgroep."

www.hiddendisabilitiesstore.com

www.pathe.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.